Ingage lanceert eerste verhuurhypotheek Hyra Hypotheken voor professionele vastgoedinvesteerders

Ingage lanceert eerste verhuurhypotheek Hyra Hypotheken voor professionele vastgoedinvesteerders

Financieel dienstverlener Ingage lanceert maandag 13 februari 2023 het nieuwe buy-to-let hypotheeklabel Hyra Hypotheken. Hyra Hypotheken verleent, via onafhankelijke adviseurs, hypothecaire financieringen aan professionele vastgoedinvesteerders. Hiermee kunnen zij woningen en/of combinatiepanden in Nederland (her)financieren die zijn bestemd voor de commerciële verhuur. Hyra Hypotheken is vanaf 13 februari voorlopig alleen af te sluiten via Barlavento, Voep en Beleggingspanden-financiering.nl.

We hebben in Nederland een huisvestingsprobleem: in 2021 was er al een tekort van 279.000 woningen en dit aantal loopt verder op. Als gevolg daarvan kunnen steeds meer Nederlanders, vooral jongvolwassenen en middeninkomens, moeilijk aan een koop- of corporatiewoning komen. Zij zijn aangewezen op het huurwoningaanbod van, onder meer, professionele vastgoedinvesteerders.

Ingage – bekend van de consumentenlabels Merius Hypotheken en Impact Hypotheken en vanuit Ingage Franchise de franchiseketens De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek en Hypokeur – vindt dat professionele vastgoedinvesteerders verlichting kunnen bieden in deze woningcrisis. Met de huizen die zij aankopen en renoveren, verschaffen ze starters en middeninkomens alsnog toegang tot de Nederlandse (huur)woningmarkt.

Professionele vastgoedinvesteerder

Om ervoor te zorgen dat er geïnvesteerd kan blijven worden in deze huurwoningmarkt, heeft Ingage een nieuw hypotheeklabel opgericht: Hyra Hypotheken richt zich specifiek op professionele vastgoedinvesteerders die appartementen, woningen of combinatiepanden bezitten of willen aankopen voor de commerciële verhuur. “Daarmee bedoelen we dus niet de ouder die een appartement koopt voor een studerend kind, maar de professional die woningen aanhoudt die zijn bedoeld voor de commerciële verhuur”, verheldert Mervyn Cuppen, relatiemanager bij Hyra Hypotheken.

Hyra Hypotheken richt zich niet op consumenten en zal een volledig nieuwe doelgroep voor Ingage bedienen. Het product is daarom geen consumenten verhuurhypotheek. Het bedrijf heeft momenteel veel ervaring met het bedienen van consumenten en de financiering van de eigen woning. Hyra Hypotheken is uitdrukkelijk geen retentieproduct. Bestaande klanten van de huidige hypotheeklabels Merius Hypotheken en Impact Hypotheken of oude merken uit het verleden kunnen wel klant worden, mochten ze kwalificeren als professionele vastgoedbelegger.

HYRA-service

Dit nieuwe buy-to-let-label onderscheidt zich met zijn HYRA-service. “Die staat voor onze Hypothekendesk, Raad en Aandacht. Onze eigen financieringsspecialisten begeleiden onafhankelijke hypotheekadviseurs met persoonlijke aandacht, vóór, tijdens en na een hypotheekaanvraag. Een hypotheekaanvraag voorbespreken of hulp bij het indienen van de aanvraag? Dat kan allemaal bij onze Hypothekendesk”, legt Mervyn Cuppen uit.

“Onze goede voorwaarden maken ons product bovendien aantrekkelijk: we financieren combinatiepanden, hanteren onder meer een automatische rentedaling bij aflossen en kennen een LTV tot 85% bij woningen. Bovendien is het bij Hyra Hypotheken, onder voorwaarden, mogelijk om een bouwdepot aan te houden.”

Acceptatieproces in eigen beheer

Het acceptatieproces en het beheer van Hyra Hypotheken wordt uitgevoerd door Ingage Servicing, een divisie binnen Ingage die zich richt op Underwriting, Primary, Special en Master Servicing van hypotheken. “Met de komst van Hyra Hypotheken accepteren en beheren wij niet alleen hypotheken voor de residentiële woningmarkt, maar ook voor de buy-to-let-markt”, verduidelijkt Sander van Lent, Director Ingage Servicing. Voor het aanvragen van een vastgoedfinanciering heeft Ingage Servicing, samen met Yellowtail, een portal ontwikkeld. “De adviseurs met wie wij samenwerken kunnen via deze aanvraagportal, op onze website Hyrahypotheken.nl, zo gemakkelijk een hypotheekaanvraag indienen. Die komt direct in ons systeem binnen. Onze specialisten kunnen, in de meeste gevallen, binnen twee volledige werkdagen een indicatieve offerte uitbrengen”, vertelt Sander van Lent. In de portal kan de adviseur bovendien alle benodigde documenten uploaden en de status van de aanvraag volgen.

Doorontwikkelen en dienstverlening

Sander van Lent: “En hier houdt het niet op: we blijven de dienstverlening en het acceptatieproces van Hyra Hypotheken verder ontwikkelen. De kennis en ervaring die we met onze residentiële hypotheeklabels hebben opgedaan, kunnen we hiervoor gebruiken. Zo willen we de vruchten plukken van de digitaliseringsslag die we met Merius Hypotheken en Impact Hypotheken hebben gemaakt. Door deze digitale aanpak, samen met onze persoonlijke benadering, zorgen we ervoor dat het aanvraagproces van Hyra Hypotheken soepel en aangenaam verloopt.”

Over Hyra Hypotheken

Hyra Hypotheken is vanaf maandag 13 februari aan te vragen bij Barlavento, Beleggingspanden-financiering.nl en Voep, experts op het gebied van vastgoedfinancieringen. Klanten kunnen kiezen uit een aflossingsvrije en lineaire hypotheek (met een rentekorting) voor het (her)financieren van woningen, appartementen en combinatiepanden, tegen een rentevaste periode van 1, 3, 5, 7 of 10 jaar.

Hyra Hypotheken is een hypotheekproduct van Hyra Real Estate Investments B.V., dat wordt gefinancierd door een grote, internationale investeringsmaatschappij. Het hypotheeklabel is onderdeel van Ingage, het bedrijf achter de consumentenhypotheken Merius Hypotheken en Impact Hypotheken en de franchiseketens De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek en Hypokeur.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl