Build Finance en MeDirect Bank starten samenwerking

Build Finance en MeDirect Bank starten samenwerking

Build Finance start deze week met de Belgische MeDirect Bank als tweede belegger achter de verhuurhypotheek voor professionele vastgoedinvesteerders. Met de komst van MeDirect Bank als belegger versterkt Build haar propositie als hét alternatief voor (her)financiering van Nederlandse huurwoningen.

Na de marktintroductie van Build in het voorjaar van 2021 heeft Build voor meer dan één miljard euro aan nieuwe financieringsaanvragen in behandeling genomen. Deze forse hoeveelheid aanvragen bewijst dat Build een marktsegment heeft aangeboord waar – naast de gevestigde orde – ook écht behoefte is aan alternatieve vastgoedfinanciers.

In de afgelopen periode heeft Build een relatie opgebouwd met gespecialiseerde intermediairs die Build inmiddels goed weten te vinden. In combinatie met het recent verbeterde rentebeleid biedt Build nu scherpere rentes én zekerheid voor vastgoedinvesteerders in tijden van rentestijgingen. Zo is de rente in het indicatieve aanbod onder voorwaarden ook van toepassing als de lening passeert bij de notaris. Daarnaast is de propositie “Verhuurhypotheek voor residentieel vastgoed” verder geoptimaliseerd met een maximaal aflossingsvrij deel van 65%. Build biedt aanvragers en intermediairs vooral service bij de aanvraag, zodat zij binnen 48 uur een indicatief aanbod ontvangen en de lening snel kan passeren.

Door de samenwerking met MeDirect Bank als belegger maakt Build een forse stap in de financieringsruimte en mogelijkheden voor de komende jaren. Voor MeDirect Bank maakt de samenwerking deel uit van de strategie van de bank om haar leningenportefeuille te diversifiëren.

Over Build Finance

Build Finance werd in 2020 opgericht door een groep professionals die ruimschoots hun sporen hebben verdiend in de financiële en vastgoedmarkten. Build streeft ernaar om een toonaangevende aanbieder van hypothecaire financieringen van 0,5 tot 15 miljoen euro in het segment huurwoningen te zijn. De focus ligt op het middenhuursegment. Het gaat hierbij om de financiering van aankopen, herfinanciering, nieuwbouw en transformaties.

Over MeDirect Bank

MeDirect Bank N.V. is een Belgische bank die in de Belgische markt spaar- en beleggingsproducten aanbiedt met als doel iedereen de mogelijkheid te bieden om het meeste uit zijn geld te halen. De bank heeft een breed scala aan fondsen waarin haar klanten kunnen beleggen in de markt. Het spaargeld bij MeDirect wordt gedekt door het Belgische depositogarantiestelsel, dat deposito’s tot 100.000 euro per persoon en per bank dekt. Sinds de lancering van de bank hebben al meer dan 75.000 klanten in totaal meer dan 3 miljard euro aan spaargeld en beleggingen toevertrouwd aan MeDirect. Naast de samenwerking met Build, belegt de bank sinds 2019 ook in Nederlandse woninghypotheken met NHG.
www.medirect.be

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl