BVNL maant kabinet tot duidelijkheid over eerste recht van opkoop landbouwgrond

BVNL maant kabinet tot duidelijkheid over eerste recht van opkoop landbouwgrond

BVNL vindt het ongehoord dat het kabinet laat onderzoeken of het recht om als eerste landbouwgrond op te kopen kan worden uitgebreid en stelt daarom schriftelijke vragen aan minister Van der Wal van Natuur en Stikstof.

Ingrijpen op eigendom

Met uitbreiding van het voorkeursrecht kan de overheid agrarische grond tegen een gemiddeld stuk lagere prijs opkopen voor woningbouw of natuur. Dit betekent een immense uitbreiding van de mogelijkheden voor de overheid om in te grijpen op het eigendom en de verhandelbaarheid van landbouwgrond.

De politieke beweging stelde eerder al vragen over het uitroken van de boeren door middel van aangescherpte regels.

BVNL is überhaupt tegen onteigening van onze hardwerkende boeren en ziet het onderzoek naar gebruik van het voorkeursrecht als een nieuw, vergaand middel dat het kabinet van stal haalt om de boeren weg te pesten. Veel bedrijven zullen hierdoor technisch failliet gaan. Wanneer het kabinet het eerste recht op koop heeft en boeren niet ruimschoots compenseert, zijn boerenondernemers wéér de dupe. Wij steunen de agrarische organisaties die ageren tegen de inzet van het voorkeursrecht. BVNL maant het kabinet tot snelle duidelijkheid over de inzet van het voorkeursrecht op de opkoop van landbouwgrond.

1/5 - (1 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl