Dura Vermeer: Groen licht voor Lange Linden in Boxtel

Dura Vermeer: Groen licht voor Lange Linden in Boxtel

Op woensdag 1 juli 2020 heeft de gemeente Boxtel samen met Dura Vermeer Bouw Zuid de (Anterieure) overeenkomst voor woningbouwproject Langen Linden ondertekend. Op de plek van het voormalige zorgcomplex Lindenlust, komen 72 nieuwbouwwoningen met jaren 30-architectuur passend bij de historische gebouwen die blijven staan op de locatie.

Lange Linden

Langen Linden is een woningbouwproject met een divers woningaanbod. Het plan biedt ruimte voor verschillende doelgroepen en bestaat uit appartementen, (starters)rijwoningen, verschillende twee-onder-een-kapwoningen en vier bungalowwoningen. Ook de verkoop van twee bestaande poortwoningen en de realisatie van een aantal zorgappartementen in het bestaande hoofgebouw maken deel uit van het plan. Kortom, Dura Vermeer realiseert hier een gevarieerd plan! Pleun Bertrams, ontwikkelaar bij Dura Vermeer Bouw Zuid, is verheugd met het bereiken van deze mijlpaal: er is hard gewerkt aan een integraal plan met daarbij aandacht voor nieuwe en bestaande bomen, de aansluiting van bestaande en nieuwe bebouwing, natuur inclusief ontwerpen, en een divers woonprogramma.

Duurzaam groen

In de ontwikkeling van dit nieuwbouwplan wordt rekening gehouden met het groene karakter van het huidige plangebied. De nieuwe wijk bevat bestaande bomen met een monumentale uitstraling en waar mogelijk blijven zo veel mogelijk bomen behouden. Verder komen circa 101 nieuwe bomen in het plangebied zodat de wijk een groene uitstraling behoudt. Wij geloven oprecht in groen als een essentieel onderdeel van de nieuwe wijk, aldus Pleun Bertrams, ontwikkelaar bij Dura Vermeer Bouw Zuid. Groen zorgt namelijk voor kwaliteit van de openbare ruimte en zorgt aantoonbaar voor minder hittestress in bebouwd gebied en levert daarmee een bijdrage aan een prettige woonomgeving.

Naast het groene karakter van Langen Linden is er in het plan ook ruimte voor natuurinclusiviteit. Het regenwater wat op de locatie valt wordt lokaal geborgen in wadi’s en onder de verharding. Hiermee zorgen we voor lokale infiltratie van water wat de aanplant ten goede komt. De wadi’s dragen op kleine schaal bij aan de biodiversiteit van het gebied. Naast de wadi’s zijn nu al enkele nestkasten opgehangen op bomen die later behouden blijven en komt waar mogelijk in iedere woning een nestkast afgestemd op de lokale vogels.

Last but not least; alle nieuwe woningen worden energiezuinig uitgevoerd. Kortom een nieuw stukje Boxtel dat voorbereid is op de toekomst en waar het goed wonen zal zijn.

De verkoop van de woningen zal naar verwachting medio Q4 dit jaar van start gaan. Het bestemmingsplan ligt de komende zes weken ter inzage bij de gemeente Boxtel.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl