Hertogbouw geeft startsein bouw duurzame woningen Zuiderlei in gebiedsontwikkeling De Groote Wielen, ‘s-Hertogenbosch

Hertogbouw geeft startsein bouw duurzame woningen Zuiderlei in gebiedsontwikkeling De Groote Wielen, ‘s-Hertogenbosch

Hertogbouw (een samenwerking van gebiedsontwikkelaar AM, Heijmans Vastgoed, Dura Vermeer Bouw en Hendriks Projectontwikkeling) geeft maandag 22 juni het startsein voor de bouw van 27 duurzame woningen in Zuiderlei Thuis aan de Waterkant in de gebiedsontwikkeling De Groote Wielen in Rosmalen (gemeente ’s-Hertogenbosch). Wethouder Roy Geers verricht samen met Jaap van Engelshoven, adjunct-directeur bij AM Zuidwest en Martin Beukeboom (directeur Dura Vermeer Zuid) de officiële handeling die samen met de bewoners online zal worden gevierd. Zuiderlei omvat in totaal 121 woningen.

Zuiderlei

In het plan liggen de woningen op een speelse manier verspreid, zijn er verschillende architectuurstijlen en is er veel aandacht voor groenvoorzieningen. In totaal omvat Zuiderlei 121 woningen, die verdeeld over drie fases met de namen Thuis aan de Singel, Thuis aan de Laantjes en Thuis aan de Waterkant worden gerealiseerd. De ontwerpen zijn afkomstig van verschillende architecten: Bedaux de Brouwer Architecten in Goirle, Architecten aan de Maas te Maastricht en agNOVA architecten in Amersfoort. De realisatie is in handen van Dura Vermeer Bouw.

Thuis aan de Waterkant

Thuis aan de Waterkant is de derde fase binnen Zuiderlei en deze bestaat uit 22 royale twee-onder-één-kapwoningen en vijf vrijstaande woningen, die nu in aanbouw worden genomen. De woningoppervlaktes variëren van 201 m2 tot en met 208 m2 en de prijzen zijn vanaf € 576.500 tot en met € 699.500 vrij op naam. Er zijn op dit moment nog enkele woningen beschikbaar. Meer informatie over de woningen en de mogelijkheid om in te schrijven is te vinden op www.zuiderlei.nl.

Duurzaam

De woningen worden duurzaam en gasloos ontwikkeld met een hoge ambitie op het gebied van energie en comfort, te weten BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouwen). BENG is de nieuwe norm voor energiezuinigheid van gebouwen die per 1 juli 2020 de huidige EPC-norm zal vervangen.

De Lanen

Zuiderlei is onderdeel van de nieuwste wijk De Lanen in De Groote Wielen in Rosmalen, gelegen in het oostelijke deel van de gemeente ’s-Hertogenbosch. De Lanen heeft de ambitie een natuurlijke sfeer uit te stralen. Dit komt tot uitdrukking in de stedenbouwkundige opzet en ook in de diversiteit van de woningen. De wijk is ruim van opzet en groene lanen voeren straks de boventoon.

De Groote Wielen

In het oostelijk deel van ’s-Hertogenbosch en aan de noordzijde van Rosmalen groeit in een fraai poldergebied de gebiedsontwikkeling De Groote Wielen. De eerste fase van De Groote Wielen is bijna afgerond en hier zijn nu ruim 4.300 woningen gerealiseerd over zes verschillende woonbuurten met elk een eigen sfeer en karakter. Binnen Zuiderlei zijn op dit moment 55 koopwoningen en 39 huurwoningen opgeleverd.

Virtuele bijeenkomst

Met de virtuele bijeenkomst op maandag 22 juni wordt stilgestaan bij de viering van de start bouw. Alle toekomstige bewoners zijn uitgenodigd om de virtuele handeling bij te wonen, mee te toosten en een ‘kijkje’ te nemen op de bouwplaats.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl