Minder Hugo, meer vrije markt

Minder Hugo, meer vrije markt

Nederland kampt met een woningcrisis en zoals het minister De Jonge betaamt, maakt hij het alleen maar erger. Jongeren kunnen geen huis vinden, investeerders kunnen niet meer investeren, maar ondertussen komen er jaarlijks wel honderdduizenden immigranten binnen. De Tweede Kamer vergadert vandaag opnieuw over de huisvesting van Nederland.

Absorptievermogen bereikt

De vraag naar huizen in ons land groeit onverminderd door. Dat kan ook niet anders, want de bevolking groeit explosief door de enorme instroom van immigranten. Er staat ons opnieuw een desastreuze asielzomer te wachten, met duizenden mensen die ons land zullen overspoelen. Wybren van Haga: “Nederland heeft de grens van zijn absorptievermogen ruimschoots bereikt. Desondanks blijft het kabinet overheid asielzoekers binnenhalen. Tegelijkertijd ligt de bouw nagenoeg stil door de absurde stikstofregels en worden er geen vergunningen meer verleend. Nederland raakt steeds verder dakloos.”

Doodsteek

En zijn er toch ondernemers die willen investeren in vastgoed, dan worden zij gestraft door wat wat BVNL betreft geldt als een frontale aanval op box 3-beleggingen. De leegwaarderatio wordt afgeschaft en er wordt een fictief rendement van 6,17% ingesteld. Van Haga: “De absolute doodsteek is de regulering van de middenhuur, in combinatie met de WOZ-cap. Zo weet je zeker dat ondernemers zich terugtrekken en de huizenmarkt instort.”

Minder overheid, minder Hugo, meer vrije markt

Er zijn eenvoudige oplossingen waardoor bouwers weer kunnen bouwen, investeerders kunnen investeren en Nederlanders weer kunnen wonen. “Los de stikstofdwaling op en versnel het vergunningsproces voor bouwvergunningen. Tot er weer gebouwd kan worden moet in ieder geval het splitsen van woningen en het ombouwen van kantoren naar woningen gestimuleerd worden. “Maar het
allerbelangrijkste is een betrouwbare overheid. Verhuurders, eigenaren, ontwikkelaars, beleggers, bouwers, banken en ondernemers kunnen niet investeren als de overheid onbetrouwbaar is.”

3.3/5 - (3 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl