Nieuwbouw Meander in volgende fase met huurwoningen voor BPD Woningfonds

Nieuwbouw Meander in volgende fase met huurwoningen voor BPD Woningfonds

Wonen in De Meander is rustig wonen rondom water met 800 woningen in totaal. De door BPD ontwikkelde 150 woningen uit de eerste fase zijn afgelopen jaren opgeleverd aan de kopers. De bouw gaat nu door met de volgende fase voor de realisatie van 35 huurwoningen voor BPD Woningfonds. Afgelopen weken zijn de eerste palen hiervoor geslagen.

Nieuwbouwwijk De Markiezaten is ruim opgezet met aansprekende architectuur. Er is veel aandacht voor groen en speelplekken voor kinderen. Door de centrale ligging is zowel het bruisend hart van Bergen op Zoom als de natuur altijd dichtbij. Naast het feit dat het water geïntegreerd is in de gebiedsontwikkeling, maakt de verdeling van de verschillende buurten met ieder een eigen handtekening en architectuur De Meander zo bijzonder. De wijk bestaat uit zowel koop- als huurwoningen, waarbij afgelopen week de eerste palen zijn geslagen door BAM Wonen voor de 35 huurwoningen voor BPD Woningfonds.

BPD Woningfonds is eind vorig jaar opgericht door BPD en Rabobank om een bijdrage te leveren aan het schrijnend tekort aan betaalbare huurwoningen in Nederland. De komende tien jaar voegt het fonds 15.000 nieuwe duurzame, middeldure huurwoningen toe aan de woningmarkt. De overgrote meerderheid van deze huurwoningen hebben gemiddeld een huurprijs tussen van € 650 en € 1000 euro per maand. Met gemeentes en woningcorporaties verkent BPD actief de mogelijkheden om middeldure huurwoningen te ontwikkelen in stedelijke gebieden waar de druk op de woningmarkt het grootst is.

Na de zomer verwacht BPD van start te kunnen gaan met de bouw van 44 tweekappers die momenteel in verkoop zijn. De Markiezaten komt mede tot stand door een goede samenwerking tussen gemeente Bergen op Zoom en BPD. In totaal gaat BPD nog circa 250 woningen op de Markiezaten realiseren.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl