Nieuwbouwontwikkeling natuurinclusieve wijk Koopse Glorie

Nieuwbouwontwikkeling natuurinclusieve wijk Koopse Glorie

Op de locatie van de voormalige Tuinbouwschool aan de Azalealaan en op het perceel aan het Rijneveld in Boskoop staat de nieuwbouwontwikkeling ‘Koopse Glorie’ gepland. Het plan bestaat uit 65 woningen in diverse types en prijssegmenten. Denk hierbij aan grote en kleinere rijwoningen, twee-onder-een kap woningen en vrijstaande villa’s.

Stijl van de wijk

In de architectuur komt de romantische fin de siècle-stijl terug van de Boskoopse tuinderswoningen, maar ook woningen met de stoere uitstraling van de kwekersschuren. Koopse Glorie wordt een kindvriendelijke, duurzame en groene buurt en zal qua sfeer en diversiteit van de woningen naadloos aansluiten op de Azalealaan, de Goudse Rijweg en het Rijneveld.

Koopse Glorie wordt bovendien een energieneutrale en natuurinclusieve wijk. Energieneutraal betekent dat de woningen gasloos zijn, zeer goed zijn geïsoleerd en zijn uitgerust met een warmtepomp en zonnepanelen. De natuurinclusieve kenmerken van de wijk zijn onder andere te vinden in het vele zorgvuldig gekozen groen met de moerhoek, de vleermuiskasten en broeihopen, de natuurlijk ogende oevers, het regenwater wat direct in de sloot stroomt (dus niet het riool in) en de typisch Boskoopse sloten en houtakkers. De wijk krijgt een buurttuin met een aansluiting op de Goudse Rijweg én de Azalealaan, waar de huidige en toekomstige bewoners kunnen wandelen, spelen en tuinieren. De locatie van de voormalige Tuinbouwschool bevat veel geschiedenis en herinneringen, die op deze manier in de architectuur en in het openbaar groen zichtbaar worden.

Ondertekening en bestemmingsplan

Op 9 juli 2020 is de anterieure overeenkomst getekend tussen de gemeente Alphen aan den Rijn en VolkerWessels Vastgoed. Deze zomer wordt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd. Bestemmingsplannen worden gepubliceerd op de website www.overheid.nl en in de rubriek ‘Week in beeld’ van de gemeente Alphen aan den Rijn, die wekelijks wordt gepubliceerd in het Alphens Nieuwsblad en de Gouwe Koerier.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl