Ondertekening anterieure overeenkomst Weesperwerf

Ondertekening anterieure overeenkomst Weesperwerf

Aalberts Ontwikkeling heeft samen met Blauwhoed en de gemeente Weesp een anterieure overeenkomst ondertekend om te komen tot de bouw van circa 115 woningen op een deel van het bedrijventerrein aan de Nijverheidslaan. Het project draagt de naam Weesperwerf.

Waarnemend burgemeester Van Bochove, Eltjo Bouwman directeur wonen van Blauwhoed en Henri Pleizier vastgoedontwikkelaar van Aalberts Ontwikkeling kwamen op dinsdag 7 juli tot op anderhalve meter bij elkaar om de overeenkomst te ondertekenen.

In december 2018 besloot de gemeenteraad van Weesp om een deel van het bedrijventerrein aan de Nijverheidslaan te transformeren tot woonlocatie. Hier zullen circa 115 woningen worden gerealiseerd. Dit plan is de uitkomst van de participatie met omliggende bedrijven en buurtbewoners. Ruim een derde van de woningen is bestemd voor het sociale en midden-dure huursegment. “De ambitie van de ontwikkelende partijen is het realiseren van een duurzame kleinschalige woonbuurt met een lichte industriële, werfachtige sfeer met een divers aanbod van koop- en huurwoningen”, aldus ontwikkelingsmanager van Blauwhoed Pascal Schreur.

Vervolgproces

Nu de anterieure overeenkomst is ondertekend, kan verder worden gegaan met de procedure ter voorbereiding op het bestemmingsplan en vervolgens met het bouwrijp maken van het terrein. Op dit moment is de verwachting dat de bouw begin 2022 kan starten.

 

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl