Overeenkomst MeerWonen en Heembouw voor realisatie 60 duurzame woningen

Overeenkomst MeerWonen en Heembouw voor realisatie 60 duurzame woningen

Op 23 juli hebben MeerWonen en Heembouw de koop- en realisatieovereenkomst ondertekend voor de bouw van 60 nul-op-de-meter woningen in nieuwbouwproject Westend te Roelofarendsveen. Faro Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

De 60 woningen komen op het Middeneiland en bestaan uit twee blokken, één van 48 sociale huurappartementen en één van 12 beneden- bovenwoningen. De woningen hebben geen gasaansluiting, zijn volledig elektrisch en wekken evenveel energie op als bij gemiddeld gebruik onder gemiddelde omstandigheden nodig is. De huurders krijgen een energie neutrale woning, waarvoor zij maandelijks een energieprestatievergoeding betalen aan MeerWonen.

Planning

Heembouw Architecten is bezig met de engineering van de woningen, waarna binnenkort de omgevingsvergunning wordt aangevraagd. De verwachting is dat de bouw van de 60 woningen in Westend in het 4e kwartaal van 2020 kan beginnen. De oplevering van de woningen volgt naar verwachting eind 2021 of begin 2022.

Wonen in Westend

Westend wordt ontwikkeld aan de rand van het centrum van Roelofarendsveen, aan de Braassemdreef. Heembouw Wonen en Kennemerland Beheer bezitten elk een deel van de gronden waarop zij zelf hun eigen woningen ontwikkelen en realiseren. De nieuwe wijk ligt in een prachtige groene en waterrijke omgeving en wordt in meerdere fasen gerealiseerd op drie schateilanden: Middeneiland, Westereiland en Oostereiland. De wijk biedt een grote variëteit aan woningtypes met elk unieke eigenschappen en de meeste woningen zijn gelegen aan het water, andere liggen meer in het groen centraal op het eiland. Dit alles maakt dat deze nieuwe woonwijk een plek is waar mensen graag willen zijn.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl