‘Schaf overdrachtsbelasting volledig af’

‘Schaf overdrachtsbelasting volledig af’

Topman Theo Bruijninckx van bouwbedrijf Ballast Nedam verwacht dat de woningmarkt zal profiteren van de verlaging van de overdrachtsbelasting. Hij pleit zelfs voor de volledige afschaffing van de ‘verhuisboete’.
Dat zei Bruijninckx in een toelichting op de halfjaarcijfers die Ballast Nedam vrijdag publiceerde.

Verlaging

De heffing, die betaald moet worden bij de aankoop van een huis, is voor een periode van een jaar verlaagd van 6 naar 2 procent.
“De verlaging is psychologisch belangrijk en komt de woningmarkt in zijn geheel ten goede. Ik ga ervan uit dat het geen tijdelijke maatregel zal zijn. Ik zou er voor willen pleiten dat die laatste 2 procent er ook afgaat”, aldus Bruijninckx.
Volgens de topman zal de maatregel helpen de woningmarkt uit het slop te trekken. “Een van de huidige beperkingen op de woningmarkt is dat mensen hun eerste huis moeilijk kwijt kunnen raken. Alles wat daar positief aan bijdraagt, zal helpen de woningmarkt te verbeteren.”

Nieuwbouw

Bruijninckx verwacht dat een betere doorstroom op de woningmarkt ook zal bijdragen aan een grotere vraag naar nieuwbouw. “Iemand die zijn woning verkoopt, heeft meestal een hoger budget, bijvoorbeeld voor een nieuwbouwwoning.”
De bestuursvoorzitter van Ballast Nedam durfde niet te voorspellen wanneer deze ontwikkeling zichtbaar zal worden op de nieuwbouwmarkt. „Ik weet niet wanneer dit effect zal plaatsvinden, maar ik denk dat een paar jaar te pessimistisch zou zijn.”

Bron: De Stentor

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl