TBI participeert in prefab elementenbouwer Homeblocks

TBI participeert in prefab elementenbouwer Homeblocks

Techniek-, bouw en infraconcern TBI heeft aandelen gekocht in prefab elementenbouwer Homeblocks. Opgericht door Giesbers Holding en VORM om de omslag naar betaalbaar wonen in Nederland te versnellen. TBI wordt mede-eigenaar van deze jonge startup. De participatie is een mooie aanvulling op het portfolio van het concern en helpt bij haar strategie om de energietransitie en modulaire bouw in de woningbouw te bespoedigen.

Homeblocks produceert prefab badkamers, -toiletten, -meterkasten en technische ruimten als ‘plug-and-play’ oplossing voor de bouwplaats. De producten worden in een digitale omgeving ontworpen, waarna ze in een geconditioneerde ruimte, zonder invloeden van weersomstandigheden, worden gebouwd, De units worden zo met een hoge kwaliteit, minder faalkosten en een kortere doorlooptijd geheel modulair en demontabel gebouwd.

Plug-and-play op de bouwplaats

Doordat de units compleet geprefabriceerd zijn, wordt het installeren van de woonelementen op de bouwplaats een kwestie van plug-and-play. Hiermee verlicht Homeblocks het werk op de bouw en wordt CO2-uitstoot geminimaliseerd.

Minimale afvalstromen en transporten

Alle individuele transporten, zoals de warmtepompen, de WTW-units en het sanitair, zijn geconcentreerd zonder dozen en zonder extra overbodige verpakkingen. Zo worden afvalstromen en transporten tot een minimum beperkt. “We verrichten zo min mogelijk werkzaamheden op de bouw, om de bouw te verlichten en het milieu te ontlasten. Deze slimme manier van bouwen bespaart tijd, is duurzaam en reduceert faalkosten,” vertelt Colin Giesbers.

Ontwikkeling

Homeblocks heeft als missie de transitie naar geprefabriceerde bouw te versnellen. Er is op het gebied van effectief en kostenbesparend bouwen nog veel te winnen. Homeblocks gaat zich in de nabije toekomst ook bezighouden met de ontwikkeling van prefab binnenwanden- en gevelelementen. Ook worden er stappen ondernomen om de productiecapaciteit van prefab natte-cellen en technische ruimtes op te schalen naar 5000 units per jaar in 2025.

Homeblocks in Delft

Het eerste project waar Homeblocks elementen worden toegepast, is het appartementencomplex Buitenhof in Delft, gerealiseerd door VORM. Hier worden prefab-ruimten ingezet in 227 midden huur appartementen, in opdracht van Saref en in 52 koopappartementen van VORM. Hier wordt één technische ruimte voor twee woningen geplaatst. De installatie-unit wordt in de corridor van het complex geplaatst waardoor bewoners bij reparatie en afspraken niet thuis hoeven te blijven.

Met de ondersteuning van TBI, Giesbers Holding en VORM zal Homeblocks de komende jaren haar werkzaamheden uitbreiden en diverse projecten gaan voorzien van prefab units.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl