Vidomes en AM tekenen overeenkomst voor 36 levensloopbestendige NOM-appartementen in Professor Schoemaker Plantage in Delft

Vidomes en AM tekenen overeenkomst voor 36 levensloopbestendige NOM-appartementen in Professor Schoemaker Plantage in Delft

Woningcorporatie Vidomes en gebiedsontwikkelaar AM hebben een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling en realisatie van 36 nul-op-de-meter-appartementen in één van de duurzaamste wijken van de gemeente Delft: de Professor Schoemaker Plantage. Deze woningen zijn geschikt voor ouderen en voor mensen met een beperkte zorgvraag. De bouw is in handen van BAM Wonen. Volgens planning wordt dit najaar gestart met de bouw. De uitvoering van het project duurt ongeveer een jaar.

Aandacht voor ouderen

Het complex bestaat uit vijf woonlagen met drie tot acht appartementen per laag. Op de begane grond heeft elk appartement een eigen berging. De ruime driekamerappartementen hebben een oppervlakte van circa 75 m2. De woningen zijn goed toegankelijk voor mensen met een rollator of in een rolstoel. In het gebouw komen twee liften. Vidomes wil met deze woningen, bijvoorbeeld met behulp van de seniorenmakelaar, meer doorstroming in woningen verwezenlijken.

Nul-op-de-meter

De appartementen worden – zoals alle woningen in de Professor Schoemaker Plantage – nul-op-de-meter-woningen. Dat wil zeggen dat het energieverbruik van de woningen op jaarbasis nul is: er wordt net zoveel energie opgewekt als verbruikt. Zo komt er een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en een bodemwarmtepomp met boiler. De appartementen worden voorzien van vloerverwarming en er komen zonnepanelen op het dak.

Professor Schoemaker Plantage

Deze nieuwe, duurzame woonbuurt wordt gerealiseerd op de oude TNO-locatie naast de TU Delft, het Delftechpark en de wijk Wippolder. De binnenstad ligt op steenworp afstand van de wijk. Alle voorzieningen zijn op slechts tien minuten fietsafstand.

Planning

De uitvoering van het project neemt ongeveer een jaar in beslag. De verwachting is dat de appartementen na de zomer van 2021 worden opgeleverd.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl