Woningbouwlobby: blij met plannen, nu doorpakken

Woningbouwlobby: blij met plannen, nu doorpakken

De investeringsplannen van het kabinet in de woningbouw zijn een goede eerste stap. Maar om het woningtekort op te lossen is meer nodig, betoogt de Woningbouwalliantie waar Vereniging Eigen Huis deel van uitmaakt.

De Rijksoverheid gaat meer regie nemen op de bouw van nieuwe woningen, zo bleek tijdens Prinsjesdag. Onder meer door aan een doorbouwgarantie voor de bouwsector te werken zodat de bouw niet bij economische tegenslag stil komt te liggen. Verder komt mogelijk een Rijksontwikkelbedrijf dat actief op zoek moet gaan naar meer bouwlocaties.

Vereniging Eigen Huis pleit al lang voor meer overheidstoezicht om betaalbare woningen te realiseren. ‘Daarom zijn wij blij met deze voornemens, zegt directeur Belangenbehartiging Karsten Klein van Vereniging Eigen Huis. ‘Alleen op die manier kan het tekort van meer dan 330.000 woningen worden aangepakt. Daarnaast zou de overheid niet eenmalig, maar structureel moeten investeren in de woningbouw en door meer budget vrij te maken voor startersleningen de kansen voor koopstarters te verbeteren.’

Naast Vereniging Eigen Huis bestaat de Woningbouwalliantie onder meer uit Bouwend Nederland, vereniging van ontwikkelaars NEPROM, makelaarsvereniging NVM, corporatiekoepel Aedes, en de G40, de 40 grootste gemeenten van Nederland.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl