Bay House

Bay House

Leven in luxe. Zoals we dat in Nederland nauwelijks kennen. Omgeven door high-end faciliteiten, topdesign en grenzeloze voorzieningen. Dat kan in Rotterdam. Hier op Katendrecht wordt het Rijnhaven District ontwikkeld; een epicentrum van fashion en design, kunst, cultuur, architectuur en uitgaan. In dit kwartier verrijst het meest prestigieuze appartementencomplex van de Maasstad: Bay House.

Bay House wordt gerealiseerd op de kade aan de Rijnhaven met uitzicht op de enige echte skyline van Nederland, de Wilhelminapier. Het is een stadsdeel met een fascinerende geschiedenis. Van een ruige haven transformeerde de wijk tot een van de meest levendige uitgaansgebieden. Terrasjes aan de stoere kades, hippe restaurants, theaters, festivals en het uitzicht over het water bepalen hier de sfeer.

Met de ontwikkeling van het Rijnhaven District groeit Rotterdam werkelijk uit tot stad op twee oevers. Liefhebbers van luxe, fashion aficionado’s en designadepten kunnen in het Rijnhaven District hun hart ophalen. In het district wordt een exclusieve ‘design avenue’ gerealiseerd: een winkelgebied waarin fashion, brandstores, design en architectuur worden afgewisseld met lokale smaakmakers, winkeltjes en horecagelegenheden.

Het circa 40 meter hoge Bay House telt tien woonlagen die op de tweede verdieping beginnen. De begane grond en eerste verdieping worden benut voor de lobby’s, horeca en retail. Bay House biedt circa 88 koopappartementen waarvan de oppervlaktematen uiteenlopen van circa 85 tot wel 1.000 vierkante meter. Elk appartement beschikt over een (of meerdere) eigen buitenruimte(s). Het merendeel van de Bay House appartementen is georiënteerd op de Rijnhaven. Deze ligging garandeert een fenomenaal uitzicht over het water en op de Wilhelminapier, misschien wel het mooiste uitzicht van Rotterdam en Nederland.

Op de begane grond, aan de kadezijde, bevinden zich twee imposante entrees. De hoogte van ruim acht meter illustreert de soevereine klasse van wat daarachter wacht. Beide entrees zijn voorzien van een ruimte voor de conciërge, een lounge en twee personenliften en een hoofdtrappenhuis.

Alle appartementen zijn standaard beschikbaar in Rough; Rough is vergelijkbaar met een casco oplevering: u bent geheel vrij om uw eigen indeling te maken, u regelt zelf het interieurontwerp en de afbouw van uw appartement. Het merendeel van de appartementen was optioneel als Signature beschikbaar, dat wil zeggen bouwkundig afgebouwd naar ontwerp van één van onze interior designers.*

Bij de Signature optie is het appartement voorzien van binnenwanden, elektra, gestucte wanden en plafonds, binnendeuren van Bod’or en een uitgebreide basisinstallatie domotica. Inbegrepen zijn tevens stelposten voor de keuken, het sanitair en tegelwerk van Tweede Kamer Interieurs (TKI). De keuken en binnendeuren worden na oplevering geplaatst. Uiteraard kan hierbij rekening worden gehouden met persoonlijke wensen en voorkeuren.

*Let op: in verband met de gestarte bouw en daarmee de reeds verlopen sluitingsdata voor het doorgeven van persoonlijke wensen met betrekking tot de indeling van uw appartement, worden alle appartementen momenteel alleen nog in Rough aangeboden.

Afhankelijk van het stadium waarin de bouw zich bevindt ten tijde van de aankoop van uw appartement, bespreken wij graag persoonlijk met u welke meer- en minderwerk opties op dat moment nog mogelijk zijn.

Concierge Residential Living
Wonen in een luxueus hotel, waarvan uzelf de eigenaar bent, zo kunt u zich wonen in Bay House het beste voorstellen. Op een spectaculaire locatie met een adembenemend uitzicht over de kade. Alles wat Bay House buiten zonder woorden belooft, wordt binnen waargemaakt met het gemak en comfort van Concierge Residential Living.

In het tweetal door interior designer Robert Kolenik ontworpen lobby’s van Bay House, wordt u steevast verwelkomd door de conciërge. De conciërge draagt zorg voor het algemeen beheer en de veiligheid. In de lobby bevindt zich tevens een speciale pakketbox die alle pakket- en postbezorgingsdiensten faciliteert.

Daarnaast kunnen bewoners van Bay House optioneel gebruikmaken van persoonlijke services zoals bijvoorbeeld kleding- en stomerijservice, klusjes en valet parking. Deze extra diensten zijn te bestellen via de Bay House Service App.

Onder het Bay House complex op -1 komt een Q-Park parkeergarage voor bezoekers van het Rijnhaven District. Bay House bewoners hebben de mogelijkheid om een (of meerdere) eigen, vaste parkeerplaats(en) te kopen in de aparte, voor de bewoners en het hotel toegankelijke verdieping op -2. Op deze verdieping zijn ook de bergingen en fietsenstallingen te vinden.

Bovendien wordt in het gebouw een commerciële, luxueuze fitnessruimte ingericht, die ook door bewoners te gebruiken is. Liefhebbers van groen kunnen terecht op de daken van Bay House, waar stroken beplanting worden aangelegd die een fraai contrast creëren met het beeld van de bebouwing en de lucht.

Waterfront Residences
Bay House biedt 65 Waterfront Residences met adembenemend uitzicht over het water naar de skyline van de Wilhelminapier. Deze appartementen variëren in grootte (van circa 80 m² tot 185 m²) en dat geldt evenzeer voor de buitenruimte waarover zij alle beschikken. Voor de Waterfront Residences op de vierde en negende verdieping bestaat de optie om voor een groter appartement te kiezen: we bieden daar de mogelijkheid om meerdere appartementen aan elkaar te koppelen.

Town Residences
De Town Residences zijn de enige Bay House woningen die in plaats van aan de Rijnhaven direct aan de binnentuin liggen. Bijzonder is ook dat er maar drie van zijn. Toch is dat niet het enige wat deze appartementen bijzonder maakt. Het is ook de ligging op de hoek met een oriëntatie op het zuidwesten die deze appartementen een heel eigen woonkwaliteit geeft. Want dit betekent veel licht, ruimte en uitzicht op de groene weldaad die de daktuin biedt. De Town Residences variëren in gebruiksoppervlakte van circa 150 m² tot 180 m².

Maisonnettes
Bay House biedt vijf Maisonettes: hoekappartementen met een dubbele woonlaag en een spectaculair uitzicht over zowel de Rijnhaven als het ‘Santosplein’. Door de vide ontstaat een royale plafondhoogte die een overweldigend gevoel van ruimte geeft. Ongekend is de aanwezigheid van maar liefst twee buitenruimtes. De Maisonettes hebben een gebruiksoppervlakte van circa 160 m².

Terraced Residences
Op de tweede verdieping van Bay House bevinden zich vijf bijzondere woningtypen, de Terraced Residences. Stuk voor stuk unieke appartementen, variërend in gebruiksoppervlak van circa 140 m² tot 245 m², met plafondhoogten van 3,36 meter en zeer royale terrassen vanaf 55 m², die uitnodigen om zo veel en zo vaak als mogelijk buiten te verblijven. De combinatie van de grote buitenruimtes met de uitzonderlijke leefkwaliteit geven deze appartementen de sfeer van een kosmopolitische loft van grote klasse.

Penthouses
Voor de Penthouses in Bay House is de op één na hoogste verdieping gereserveerd. Dit is wonen zonder grenzen. Want grenzeloos mag je de oppervlakten van 235 m², tot 285 m², gerust noemen. Hier staat u letterlijk boven het stedelijk geruis met de mogelijkheid er zo in te duiken. Bay House telt vier verschillende Penthouses die wachten op iemand die popelt zijn eigen ultieme woonbeleving te verwezenlijken.

Royal Penthouses
De Royal Penthouses zijn de ‘top of the bill’ van Bay House, de overtreffende trap in woongenot. Er zijn er maar vier, waarvan geen twee hetzelfde. Ze variëren in gebruiksoppervlak van circa 190 m² tot 355 m². Hier ervaart u de skyline van Rotterdam op zijn best, sterker nog, u maakt er deel van uit. Een Royal Penthouse in Bay House geeft u de kans, misschien wel de ‘once in a lifetime opportunity’, om uw droomloft te creëren.

The Box
The Box vormt het extravagante middelpunt van Bay House en is met een oppervlak van circa 1.000 vierkante meter en imposante verdiepingshoogte tot wel 12 meter, de grootste en meest spectaculaire woonbeleving van Rotterdam en omstreken. The Box is ‘living in Bay House’s heart of glass’.

Disclaimer
De teksten en impressies bedoeld om een goede indruk te geven van het project Bay House. Aan de inhoud ervan is de grootst mogelijke zorg besteed. Desondanks heeft alle informatie nadrukkelijk een indicatief karakter en is deze ‘onder voorbehoud’; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- of ondermaat is uitgesloten en het schriftelijkheidsvereiste wordt van toepassing verklaard.

MAKELAARS
Hulstkamp Christie’s Makelaars

Nieuwbouwwijzer.nl