4 tips voor een bouwstofzuiger kopen

4 tips voor een bouwstofzuiger kopen

Bouwstofzuigers kunnen een cruciaal element zijn om een ​​werkplaats schoon te houden. Een bouwstofzuiger kopen kan daarom noodzakelijk zijn als je bijvoorbeeld een nieuw huis aan het bouwen bent. Het kiezen van de verkeerde stofzuiger kan echter kostbaar en gevaarlijk zijn. Om schoonmaakprofessionals te helpen bij het kiezen van de beste oplossing voor de klus, bieden we enkele eenvoudige tips. Maak hier gebruik van zodat je zeker de juiste bouwstofzuiger aanschaft!

Filtersysteem

Een van de meest gestelde vragen bij de aanschaf van een bouwstofzuiger voor droogzuigen is welk filter het beste is. De omgeving en de toepassing zijn sterk van invloed op het gebruik van een HEPA of een Standaard filter. Volgens de Occupational Safety and Health Administration wordt een HEPA, of zeer efficiënt luchtfilter, gedefinieerd als een filter dat ten minste 99,97 procent efficiënt is in het verwijderen van deeltjes met een diameter van 0,3 micrometer. Om context te geven, dat is veel kleiner dan gemalen koffie of zelfs maar één korreltje cayennepeper. Standaardfiltratie filtert over het algemeen tot ongeveer 10 micron en presteert goed voor filtratie van grotere materiaalopname of gebieden waar fijne of gevaarlijke materialen niet worden opgenomen. Je doet er daarom goed aan om een bouwstofzuiger te kopen met een HEPA-filter, vooral als de bouwplaats een hoog risico heeft.

Toepassing

Bouwstofzuigers leveren de beste prestaties wanneer de functies en specificaties overeenkomen met de beoogde toepassing. Het gebruik van het verkeerde vacuüm leidt tot slechte prestaties en doorbranden van het vacuüm – een kostbare vergissing. Het is essentieel om te begrijpen wat voor soort materialen er worden verzameld – van de kleinste poederkorrel tot het grootste stuk afval. Van de grootte van de deeltjes tot het al dan niet ontvlambaar of brandbaar zijn, inzicht in de omgeving en het materiaal zal helpen bij het nemen van een weloverwogen aankoopbeslissing. Voorbeelden van veelvoorkomende stoffen waarvoor bouwstofzuigers veilig zijn ontworpen, zijn schroot, metaalspaanders, koelvloeistof, stof, puin, verfpoeder, voedseldeeltjes, et cetera.

Functies

Bouwstofzuigers hebben specifieke behoeften, afhankelijk van wat je stofzuigt. De machine moet verschillende stoffen hanteren die problemen kunnen veroorzaken als ze niet op de juiste manier worden gehanteerd, zoals ontvlambare of brandbare stoffen. Een goede gewoonte bij het kiezen van je industriële stofzuiger is het beoordelen van de materialen en het voltage dat je gaat gebruiken om de veiligheidsprotocollen te handhaven. Bij het reinigen van gebieden waar gevaarlijk stof of vloeistof aanwezig is, moeten stofzuigers expliciet gecertificeerd zijn voor het opzuigen van dat materiaal. Het gebruik van niet-gecertificeerde producten kan catastrofale explosieve gevolgen hebben.

Capaciteit

Bouwstofzuigers maken over het algemeen geen gebruik van kleine opvangzakken of stofzakken die vaak moeten worden vervangen. Ze zijn ontworpen met een grotere capaciteit om het proces te vereenvoudigen en zijn meestal verkrijgbaar in verschillende maten om aan verschillende behoeften te voldoen. Naast de grootte kunnen de jerrycans waarin het vuil of de vloeistof wordt opgevangen ook andere kenmerken hebben. Overweeg voor natte stofzuigers een optie met een kantelbare tank of pomp om het gemakkelijker te maken om opgehoopte vloeistof te verwijderen.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl