Tips voor het laten onderhouden van je kozijnen

Tips voor het laten onderhouden van je kozijnen

De meeste mensen besluiten op het moment dat de eerste zonnestralen in de lente door weten te breken, maximaal aan de slag te gaan met het schoonmaken van hun huis. Deze, ook wel lenteschoonmaak genoemd, is een schoonmaak waarbij echt het hele huis grondig onder handen wordt genomen. Niet alleen alles in huis, maar vaak ook de buitenkant. De ramen, kozijnen en zelfs de boeien van het dak worden grondig in de zeep gezet. Maar toch is het vooral voor de buitenkant van je woning niet altijd voldoende om alleen met een spons en emmer zeep aan de slag te gaan. Wist je namelijk dat kozijnen veel meer onderhoud nodig hebben dan dat. Wil jij weten hoe? Lees dan dit artikel.

Laat je kozijnen schilderen

Wanneer je houten kozijnen hebt, dan is het belangrijk dat je kozijnen iedere paar jaar even laat langskomen om de kwaliteit van je kozijnen te laten beoordelen. Op het moment dat je houten kozijnen hebt, dan loop je namelijk het risico dat er houtrot kan ontstaan, met alle gevolgen van dien. Houtrot ontstaat namelijk vaak doordat de kozijnen niet goed zijn onderhouden en de verf al flink aan het afbladderen is. Dit zorgt er namelijk voor dat het hout wordt blootgesteld aan regen, sneeuw en alle andere weersomstandigheden die ons land kent. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit niet heel erg bevorderlijk is voor de kwaliteit van het hout. Gelukkig wordt er bij de meeste nieuwbouwhuizen al gekozen voor kunststof in plaats van hout.

Maak je kozijnen regelmatig schoon

Helaas ontkom je er niet aan om je kozijnen iedere paar jaar te laten schilderen. Alhoewel je dit op lange termijn ontzettend veel geld kan schelen, is het toch vaak een uitgave die je liever uitstelt zolang als dat het mogelijk is. Omdat je ten koste van alles moet willen zien te voorkomen dat je kozijnen gaan rotten, is de eerste stap om je kozijnen goed schoon te houden. Dit zorgt er namelijk ook voor dat je eventuele beschadigingen al in een vroeg stadium ziet en daarmee snel kunt verhelpen, voordat het erger wordt. Uiteraard hoef je niet iedere twee weken de ladder op de klimmen om alles schoon te maken, maar 2 keer per jaar is zeker een aanrader.

Kies voor kunststof kozijnen

Heb je het idee dat je kozijnen aan vervanging toe zijn, dan is het verstandig om eens met een bedrijf in gesprek te gaan om de mogelijkheden te bespreken voor het laten plaatsen van kunststof kozijnen. Dit mag dan misschien wel een flinke eenmalige uitgave zijn, maar op lange termijn is het deze investering meer dan waard. Heb je nu niet de financiële middelen om dit zelf te kunnen bekostigen, dan is online een lening aanvragen natuurlijk ook een optie. Niet alleen draagt het ook bij aan het verduurzamen van je woning, maar zorgt het er ook voor dat je er de komende tijd geen omkijken meer naar hebt. Kortom, zeker het overwegen waard dus!

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl