Ruimtebesparende oplossingen voor een compacte nieuwbouwwoning

Ruimtebesparende oplossingen voor een compacte nieuwbouwwoning

In de wereld van nieuwbouw is het steeds vaker de norm om compact te bouwen. Gelukkig hoeft een compacte woning niet te betekenen dat je inlevert op comfort en functionaliteit. Met slimme ruimtebesparende oplossingen kun je optimaal gebruik maken van iedere vierkante meter. Hieronder staan een aantal goede ideeën op een rij om alles uit jouw compacte nieuwbouwwoning te halen!

Compacte (inbouw)verlichting

In een kleine woning is het gebruik van compacte verlichting essentieel om de ruimte goed te benutten. Kies bijvoorbeeld voor ingebouwde spots in plaats van grote vloerlampen om kostbare vloerruimte te besparen. Ook LED strips kunnen een kamer sfeervol verlichten zonder extra ruimte in te nemen. Daarnaast kun je tafellampen vervangen voor compacte wandlampen, zodat er meer plek overblijft op tafel of op de kast.

Ruimtebesparende TV beugel

Een ruimtebesparende TV muurbeugel is een musthave voor iedere compacte nieuwbouwwoning. Door je televisie aan de muur te bevestigen, bespaar je waardevolle ruimte en creëer je tegelijkertijd een moderne sfeer. Het dressoir of TV-meubel kan zelfs helemaal weg worden gelaten! Kies voor een draaibare muurbeugel zodat je gemakkelijk de positie kunt aanpassen op de situatie. Dit is niet alleen erg handig voor in de smalle woonkamer, maar ook een uitkomst voor in de slaapkamer. Hang het televisiescherm in dat geval wat hoger en kies voor een kantelbare TV beugel, zodat je de perfecte kijkhoek kunt vinden.

Slimme opbergoplossingen

Het is belangrijk om voldoende opbergruimte te creëren. Hoe minder rommel er zichtbaar is, hoe ruimtelijker de nieuwbouwwoning zal lijken. Investeer daarom in slimme opslagoplossingen en schaf eventueel op maat gemaakte kasten aan. Wanneer de vloeroppervlakte beperkt is, is het slim om de hoogte in te gaan. Kies dus voor plafondhoge wandkasten en bevestig gerust een extra wandplank hoog aan de muur.

Schuifdeuren als scheidingswand

Schuifdeuren zijn een ideale oplossing om een flexibele indeling te creëren in een compacte woning. Vooral schuifdeuren met glas ogen een stuk ruimtelijker dan een normale scheidingswand. Het laat veel daglicht door en zorgt toch voor wat extra privacy. Gebruik het bijvoorbeeld als afscheiding tussen de zithoek en open keuken of om een werkruimte in je woonkamer af te zonderen.

Multifunctioneel meubilair

Kies voor compacte meubels die meerdere functies vervullen. Denk aan een bank met een uitschuifbare hocker, een eettafel die je uit kunt klappen als er gasten over de vloer komen of een bed met ingebouwde opslagruimte. Op deze manier maximaliseer je de bruikbare ruimte in je woning.

Hoe maak jij optimaal gebruik van de ruimte in een compact nieuwbouwhuis?

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl