PVC de perfecte vloer voor je nieuwbouwwoning

PVC de perfecte vloer voor je nieuwbouwwoning

Wanneer je een nieuwbouwwoning hebt laten bouwen, dan wordt deze doorgaans kaal opgeleverd. Concreet houdt dit in dat je zelf moet zorgen voor de vloeren, raambekleding en een kleurtje op de muur. Vaak heb je tijdens het project al een badkamer en keuken uitgezocht, aangezien de levertijd relatief lang kan zijn. Uiteraard is het ook verstandig om in de laatste weken van de bouw alvast te gaan kijken naar welke vloer je zou willen hebben. Het leveren van de vloer is vaak niet het probleem, maar een bedrijf vinden dat ook direct meerdere leggers paraat heeft, om je vloer te leggen, is een ander verhaal. De vloeren die vandaag de dag het meest in trek zijn, is de PVC vloer, waarom vertellen we je in dit artikel.

Krasvrij

Waar de laminaatvloer tot enkele jaren geleden enorm populair was, zien we dat dit nu vooral de PVC vloeren zijn. Deze vloeren bieden veel meer mogelijkheden dan laminaat en zijn ook een stuk duurzamer. Vooral dat laatste maakt het dat deze vloer een stuk duurder is, maar wel jarenlang meegaat. Zo heb je de keuze uit verschillende soorten PVC vloeren en bepaal je helemaal zelf hoe dit de toplaag is. Als we kijken naar bijvoorbeeld de vloeren van Therdex, dan zien we dat je kunt kiezen uit een toplaag van 0,3mm, 0,6mm of 0,9mm. Voor de woonkamer is het advies om te kiezen voor minimaal 0,6mm, aangezien hier regelmatig overheen wordt gelopen. Zo voorkom je dat de vloer binnen de kortste keren onder de krassen zit.

Alledaagse PVC vloeren kopen in verschillende stijlen

PVC vloeren zijn er in allerlei soorten en maten. Dus wil je alledaagse PVC vloeren kopen, dan is het aan jezelf om te bepalen waarvoor je kiest. Naast een lange plank, kun je ook kiezen voor een korte plank en uiteraard een PVC visgraat vloer. Vooral het laatstgenoemd is enorm is trek en heeft een tijdloze uitstraling, waardoor deze vloer tot in lengte van jaren in blijft. Het enige waar je wel op moet letten, is de keuze voor een bepaalde kleur. Aangezien de prijs van een PVC vloer al snel tussen de 40 en 80 euro per vierkante meter ligt, is het dus niet handig om voor een uitgesproken kleur te kiezen, waarbij je niet de mogelijkheid hebt om je interieur volledig op de kop te gooien. Het advies is dan ook te kiezen voor een neutrale kleur, zodat je het verschil kunt maken met je accessoires.

Onderhoudsvriendelijk

Met de komst van de PVC vloer, werd ook de visgraat vloer ineens een stuk toegankelijk voor veel mensen. Voor de PVC vloer was deze alleen in hout beschikbaar en was de prijs niet alleen een stuk hoger, maar ook het onderhoud van de vloer. Zo dien je een houten vloer periodiek in de olie te zetten en volstaat bij een PVC vloer deze te stofzuigen en te dweilen. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit ook voor gezinnen met jonge kinderen, de perfecte vloer is.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl