Zo kies jij de perfecte nieuwe vloer voor je nieuwbouwwoning

Zo kies jij de perfecte nieuwe vloer voor je nieuwbouwwoning

Ben jij de trotse eigenaar van een flink stuk grond en kun je helemaal naar eigen wens je huis bouwen? Dan is dit natuurlijk helemaal geweldig! Toch zijn er wel een aantal zaken om rekening mee te houden. In tegenstelling tot een nieuwe woning, heb je bij een bestaande woning veel minder zaken om over na te hoeven denken. Wist je namelijk dat je bij het laten bouwen van een huis, zelfs over de plekken van de verschillende stopcontacten moet nadenken? Toch biedt het je legio mogelijkheden en heb je de kans om je huis volledig naar eigen smaak te laten bouwen. De inrichting is vervolgende de volgende stap en zorgt ervoor dat het één geheel wordt, waardoor je je eigen stulpje hebt. Eén van de onderdelen is het uitzoeken van een nieuwe vloer. Het maakt daarbij overigens niet uit of je een nieuwe of bestaande woning hebt gekocht.

Het type vloer

Vloeren zijn er in verschillende soorten. Waar tot enkele jaren geleden laminaat op absolute nummer één stond, zien we dat deze plek is ingenomen door PVC. PVC vloeren zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten. Vooral de PVC vloer in visgraat is uitermate populair. Waar de visgraat vloer in het verleden alleen middels een houten vloer was te realiseren, kan dit nu met PVC ook. Het effect is vrijwel exact hetzelfde, alleen de prijs is beduidend lager. Afhankelijk van je budget kun je kiezen voor een PVC visgraat voor je volledige woning, maar is behoort ook alleen de benedenverdieping tot de mogelijkheden. Is visgraat toch niet helemaal wat je zoekt? Dan kun je natuurlijk ook gewoon voor stroken gaan, zodat je het geheel wat neutraler houdt.

De stijl van je vloer

De uiteindelijke keuze van je vloer beïnvloed natuurlijk voor een groot deel de stijl en ook look en feel van je interieur. Des te belangrijker is het dus om hier van te voren goed over na te denken. Het advies is daarom vaak ook, om te kiezen voor een redelijk neutrale vloer. Dit zorgt er namelijk voor dat je de basis legt voor je interieur, maar je vloer niet de overhand laat nemen. Door een wat zachtere kleur te kiezen, kun je het geheel met accessoires, meubels en natuurlijk ook raambekleding verder vorm geven. Kies je voor een uitgesproken kleur en stijl voor je vloer, dan loop je het risico dat je bij een eventuele verandering van je interieur gebonden zit aan de stijl van de vloer. Twijfel je over het feit of het schoonmaken van een PVC vloer arbeidsintensief is? Dan vind je hier tips hoe je een PVC vloer kunt schoonmaken. Door je vloer regelmatig te stofzuigen en natuurlijk te dweilen, kun je er tot in lengte van jaren plezier van hebben.

Kies voor de juiste toplaag

Wanneer je kiest voor een PVC vloer, dan heb je niet alleen de keuze uit bijvoorbeeld de kleur, stijl en breedte van de stroken, maar moet je ook rekening houden met de toplaag van je PVC vloer. Zo kun je kiezen voor een toplaag van 0,3 mm tot een toplaag van 0,7 mm. De toplaag bepaald namelijk mede de sterkte van de vloer en de krasbestendigheid. Helemaal in de woonkamer, waar de vloer vaak het meest intensief gebruikt wordt, is het aan te raden te kiezen voor een wat sterkere toplaag. Dit voorkomt krassen en zorgt er ook voor dat je vloer een stuk onderhoudsvriendelijker is.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl