Trends op het gebied van keukens in nieuwbouwwoningen

Trends op het gebied van keukens in nieuwbouwwoningen

Een van de leukste aspecten aan het inrichten van een nieuwbouwwoning: het kiezen van de keuken. Je hebt hierbij keuze uit tal van verschillende stijlen, materialen en kleuren. Ga je voor een lichte witte keuken, of juist voor een relatief donker interieur? Zowel de witte, als een volledig zwarte keuken behoren tot de trends van dit moment. Niet voor niets, daar veel nieuwbouwwoningen op een strakke, moderne wijze worden ingericht. Combineer de witte of zwarte keuken met een aantal gouden details. Denk aan een goudkleurige kraan, goudkleurige handgrepen op keukenkastjes, enzovoorts. Het geeft de keuken een chique, luxe uitstraling; een eyecatcher in je nieuwbouwhuis!

Er is meer mogelijk dan de keuze een volledig witte of zwarte keuken. Wat zijn de trends op het gebied van keukens in 2024? In dit artikel zetten we ze voor je op een rijtje.

In een moderne keuken horen moderne keukenapparaten

Huishoudens die kiezen voor een moderne keuken, voorzien deze vaak van moderne keukenapparatuur. Populair is onder meer de kokendwaterkraan. Heb jij deze al overwogen? Met dit type kraan heb je geen losse waterkoker meer nodig. Wachten op een kop thee is daarnaast verleden tijd met een Quooker kraan. Ook de inductiekookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem wint aan populariteit. Het voordeel van zo’n kookplaat is onder meer dat je de grove afzuigkap aan de muur weg kunt laten. De afzuigkap is vaak bepaald geen sieraad. Onder andere BORA en Siemens bieden deze moderne kookplaten aan.

Tip: gebruik de bespaarde ruimte aan de muur voor een aantal houten plankjes. Je kunt hier weckpotten met verschillende soorten pasta, rijst of bijvoorbeeld meel op kwijt. Het zijn hele leuke én praktische accessoires voor deze ruimte. Ook leuk zijn potjes met verse kruiden!

Gebruik natuurlijke materialen in de keuken

Keukens worden in 2024 vaak voorzien van verschillende natuurlijke materialen. Denk aan robuuste houten keukenkasten. Ook materialen als graniet en composiet zie je vaak terug in moderne keukenontwerpen. Het voordeel van dergelijke natuurlijke materialen is onder meer de duurzaamheid hiervan. Ze blijven lang mooi! Daarbij passen deze natuurlijke materialen zowel bij een modern ingerichte nieuwbouwwoning, als bij woningen met een industriële of landelijke touch.

Tegelpatroon achter de kookplaat

Kies voor een klein tegelpatroon achter de kookplaat. Het voegt kleur toe aan de keuken en helpt je de muur schoon te houden. Je maakt zo’n tegelpatroon sneller schoon, dan het verfwerk of behang op de wand. Onder meer de smalle geglazuurde tegels in een visgraatpatroon zijn hierbij in trek de laatste maanden. Kies voor natuurlijke, aardse kleuren voor deze tegels. Het hoeft geen volledig betegelde muur te zijn; een baan van een halve meter langs de wand grenzend aan het aanrecht is voldoende. Overigens geldt dat deze aardse kleuren of bijvoorbeeld pasteltinten ook in algemene zin vaak terugkomen in het ontwerp van een keuken. Je ziet het onder meer in de kleur van de gebruikte keukenkasten, de kleur van barkrukken die aan de keuken worden toegevoegd, enzovoorts.

Less is more in een moderne keuken

Probeer de keuken niet van onnodige extra’s te voorzien, less is more in een moderne keuken. Je wilt er in alle rust kunnen koken, zonder voortdurend geprikkeld te worden door felle kleuren, door onnodige accessoires, enzovoorts. Kies voor eenvoud en functionaliteit in de keuken van je nieuwbouwwoning. Een concrete toepassing van deze trend: ga voor een keuken met greeploze keukenkastjes. Enig nadeel hiervan kan wel zijn, dat je de keukenkasten wat vaker met een doekje af moet nemen. Je wilt voorkomen dat de vette vingers van je kinderen zichtbaar zijn. Ook de keuze voor een hele lichte, witte keuken past bij deze trend.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl