Nieuwbouwwoningen vaak direct voorzien van zonnepanelen

Nieuwbouwwoningen vaak direct voorzien van zonnepanelen

Tegenwoordig worden nieuwbouwwoningen vrijwel standaard van een aantal zonnepanelen voorzien. Hiermee wordt een deel van het stroomverbruik van de warmtepomp binnen deze huizen gecompenseerd. De volledig elektrische warmtepomp is noodzakelijk, daar de nieuw gebouwde huizen niet langer worden aangesloten op het gasnet. Kopers van deze huizen kunnen in het voortraject kiezen voor het verhogen van het aantal zonnepanelen op het dak. Zo is het in sommige gevallen mogelijk om het huis tot een nul op de meter woning te maken. Vaak blijkt dat het niet altijd interessant is om al in het voortraject voor een uitbreiding van het aantal zonnepanelen te kiezen. Later zelf investeren in zonnepanelen via een partij als bijvoorbeeld HomeQgo is doorgaans goedkoper. Daarbij biedt het je de mogelijkheid om de zonnepanelen direct te combineren met bijvoorbeeld een laadpaal voor je elektrische auto.

Zonnepanelen plaatsen op het dak van je nieuwbouwwoning

Zonnepanelen plaatsen is in 70% van de gevallen mogelijk. Het dak van je nieuwe woning hoeft niet op het zuiden gelegen te zijn, om voldoende stroom op te kunnen wekken om het jaarverbruik te compenseren. Bij het plaatsen van zonnepanelen zal een adviseur je vooraf meer vertellen over de verwachte opbrengst hiervan. Dit is afhankelijk van de ligging van het dak, de omliggende bebouwing, de hellingshoek van het dak en bijvoorbeeld het rendement van de gekozen zonnepanelen.

Salderingsregeling zal komende jaren veranderen

Houd bij het plaatsen van zonnepanelen op het dak van je nieuwbouwwoning rekening met een veranderende salderingsregeling. Deze aanpassing maakt dat je straks nog maar een deel of helemaal geen groene stroom kunt salderen. Om het overschot aan opgewekte groene stroom zo goed mogelijk te benutten kan het om deze reden interessant zijn de zonnecollectoren te combineren met een laadpaal. Het overschot aan stroom wordt zo gebruikt om de accu van je elektrische auto op te laden. In plaats van een laadpaal kan ook een thuisbatterij een optie zijn.

Warmtepomp in nieuwbouwwoningen

Dat nieuwbouwwoningen tegenwoordig standaard van een warmtepomp worden voorzien, maakt ze zeer geliefd onder woningzoekenden. Een volledig elektrische warmtepomp maakt dat je de woning, zeker in combinatie met zonnepanelen en een thuisbatterij, nagenoeg gratis kunt verwarmen. De warmtepompen zijn daarbij betrouwbaar, duurzaam en energiezuinig. Ze hebben over het algemeen minder kwetsbare onderdelen dan een cv-ketel. Dit betekent niet dat ze helemaal geen onderhoud nodig hebben. Het blijft bijvoorbeeld noodzakelijk om de warmtepomp periodiek bij te vullen.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl