Waarom direct zonnepanelen laten plaatsen op je nieuwbouwhuis verstandig is

Waarom direct zonnepanelen laten plaatsen op je nieuwbouwhuis verstandig is

Het laten bouwen van een nieuwe woning is natuurlijk een heel ander verhaal dan wanneer je een bestaande woning koopt. Logisch dus dat hier dus veel meer bij komt kijken. Zo moet je letterlijk nadenken over ieder klein detail, wat bij een bestaande woning natuurlijk allemaal al is geregeld. Los van de woning zelf, is het wel verstandig om vast een goed na te denken over het direct laten plaatsen van zonnepanelen. Helemaal bij een nieuwbouwwoning, die volledig energieneutraal wordt opgeleverd, kan je dit een hoop geld schelen iedere maand. Waarom dit een aanrader is en waar je allemaal rekening mee moet houden, vertellen we je in dit artikel.

Duurzame energie

Wanneer je kiest voor zonnepanelen, dan draag je direct je steentje bij aan een schoner en beter milieu, dus ook aan een een stuk verduurzaming. Vooral bij een nieuwbouwwoning, waarbij de volledige warmteopwekking wordt gedaan middels een warmtepomp, is het aan te raden zelfvoorzienend te zijn als het gaat om de opwekking van stroom. Gemiddeld gebruikt een gezin met een warmtepomp een stuk meer stroom, dan wanneer je via de CV je huis verwarmt. Daarbij heb je vaak, doordat je bezig bent met het verduurzamen van je woning, ook recht op verschillende subsidies. Het enige waar je wel even goed op moet letten, is dat dit per gemeente kan verschillen.

Direct profiteren van lagere energiekosten

Een bijkomend voordeel van het plaatsen van zonnepanelen is dat je direct kunt profiteren van lagere energiekosten. Zodra de panelen geïnstalleerd zijn, beginnen ze met het opwekken van elektriciteit. Deze zelf opgewekte energie kun je gebruiken in je huishouden en zo bespaar je op je energierekening. Op termijn kan het zelfs mogelijk zijn om volledig zelfvoorzienend te zijn en geen energie meer af te hoeven nemen van het elektriciteitsnet. Belangrijk daarbij is wel dat je precies weet wat je verbruik is en ook de juiste hoeveelheid panelen laat plaatsen. Het advies is dan ook om eens in gesprek te gaan met een of meerdere bedrijven, zodat je de mogelijkheden voor het laten plaatsen van zonnepanelen Westland kunt bespreken samen. Afhankelijk van je verbruik kan het namelijk heel goed zijn dat je wat meer panelen nodig hebt, dan je eigenlijk in eerste instantie zelf in je hoofd had.

Mee te financieren in het huis

Het laten plaatsen van zonnepanelen brengt flink wat kosten met zich mee. Nu weten wij ook heel goed dat het een investering is en je deze over een jaar of 7 terug hebt verdiend, maar ze moeten wel eerst betaald worden. Naast de eerder genoemde subsidies, kan het dus ook interessant zijn om ze bijvoorbeeld mee te laten financieren in je hypotheek. Zo betaal je vaak maar een paar euro meer per maand en hoef je dus niet ineens duizenden euro’s uit te geven. Het is alleen wel afhankelijk van je persoonlijke situatie of dit ook daadwerkelijk tot de mogelijkheden behoort. Het kan namelijk zijn dat je op de top van je hypotheek zit, waardoor het opnemen van een paar duizend euro extra niet mogelijk is op dit moment.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl