Huis laten bouwen? Vergeet hem dan niet te verzekeren

Huis laten bouwen? Vergeet hem dan niet te verzekeren

Wie een nieuw huis heeft laten bouwen, zal gemerkt hebben dat dat flink in de papieren kan lopen. Je maakt van tevoren een begroting, maar er zijn maar weinig projecten die vlekkeloos verlopen en die geen aanspraak maken op je potje voor onvoorziene uitgaven. Staat je woning er dan uiteindelijk, dan is het belangrijk om hem goed te verzekeren. Je wilt namelijk niet dat er iets gebeurt waardoor je (forse) schade oploopt en dat jij niet in staat bent om de reparatie te financieren. Wij laten je daarom zien hoe je vandaag nog een goede woonverzekering kunt afsluiten waarmee je in een klap heel veel risico’s uit de weg gaat.

Waarom is een woonverzekering nuttig voor woningbezitters?

We hoeven je waarschijnlijk niet meer te vertellen dat een woning laten bouwen, erg duur is. Om precies die reden is het daarom belangrijk dat je een goede woonverzekering afsluit. Een dergelijke polis kan je namelijk heel veel ellende besparen. Een ongeluk ligt namelijk altijd op de loer en het kan maar zomaar gebeuren dat je woning forse schade oploopt. Als je dan geen verzekering achter de hand hebt, draai je voor alle reparatiekosten op. Dat kan betekenen dat je jaren in de schulden zit en lange tijd heel zuinig moet leven. Dat wil je niet. Sluit daarom altijd een woonverzekering af omdat je hiermee heel veel kosten kunt dekken die je moet maken wanneer je welke vorm van schade dan ook hebt opgelopen. Je zult zien dat je jezelf eeuwig dankbaar zult zijn mocht je dit vangnet ooit moeten gebruiken. Het zorgt er namelijk ook voor dat je sneller de draad weer kunt oppakken na een grote tegenslag.

Je hebt hoe dan ook een goede inboedelverzekering nodig

Wil je een goede woonverzekering samenstellen, zorg er dan voor dat je altijd een inboedelverzekering neemt. Deze polis dekt de schade die ontstaan is aan de spullen die in je huis staan. Misschien ben je van mening dat je spullen weinig waarde hebben, maar daar gaat het niet direct om. Het is namelijk de vraag of je je inboedel in één keer volledig kunt vervangen wanneer deze wegvalt. Voor veel mensen geldt dat ze dit niet kunnen. Vandaar dat een inboedelverzekering belangrijk is. Ook niet onbelangrijk om te weten: je polis kan ook ingezet worden wanneer je schade hebt opgelopen als gevolg van cybercrime. Deze vorm van diefstal via je computer, telefoon of tablet komt steeds vaker voor en kan gigantische schade aanrichten. Met een inboedelverzekering ben je echter goed gedekt. Zorg er daarom voor dat je deze polis vandaag nog afsluit. Dat kun je snel online regelen.

Woningeigenaren hebben ook een opstalverzekering nodig

Wanneer je het huis waarin je woont, zelf gekocht hebt, is het belangrijk om ook een opstalverzekering voor je huis af te sluiten. Deze polis dekt alle schade die je aan je huis en de aan je woning gekoppelde onderdelen opgelopen hebt. Waar moet je dan aan denken? Bijvoorbeeld aan je zonnepanelen, of de laadpaal voor je elektrische auto. Bij grote rampen, zoals brand, loopt juist de schade aan je huis vaak heel snel op. Het is daarom heel belangrijk om de opstalverzekering toe te voegen, omdat je hiermee veel kosten kunt vermijden. Ook goed om te weten: mocht je vervangende woonruimte nodig hebben, dan kun je dit ook betalen met je opstalverzekering. Kijk dus vandaag nog even op de site van je verzekeraar om je zaakjes gelijk te regelen. Je zult zien dat het heel simpel te regelen is.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl