Joshua Camera: duurzaam bouwen is slim bouwen

Joshua Camera: duurzaam bouwen is slim bouwen

Er zijn ondernemers die niet alleen de trends volgen, maar ze ook willen bepalen. Joshua Camera is zo’n ondernemer. Met zijn bedrijf, Pex Real Estate, wil hij het verschil maken met een innovatieve benadering van vastgoedinvesteringen en daarbij focust hij op vergaande duurzaamheid.

Joshua Camera’s carrière in de vastgoedsector begon toen hij op zijn 18e zijn eerste pand kocht, een deel bewoonde hij zelf en een deel verhuurde hij. Niet veel later volgde een tweede pand, dat hij eigenhandig verbouwde tot zeven appartementen voor de verhuur. Dat hij er zo vroeg bij was, is niet verwonderlijk want het investeren in stenen kreeg hij van thuis uit mee. Zijn ouders hadden een Italiaans restaurant en investeerden de opbrengsten daarvan in vastgoed.

Met de oprichting van Pex Real Estate had Joshua Camera een duidelijk doel: duurzaamheid centraal stellen in vastgoedontwikkeling. “De doelstelling van Pex Real Estate is niet alleen om financieel rendement te behalen, maar ook om waarde toe te voegen aan de samenleving en de ecologische voetafdruk te verminderen,” vertelt Camera.

Op de vraag waar die drive naar duurzaamheid vandaan komt antwoord Joshua Camera nuchter: “Dat heeft twee kanten. We willen de wereld mooier maken, dat is de idealistische kant. Maar we zijn ook gewoon heel praktisch daarin: het gebruik van duurzame materialen en moderne technieken betekent dat we op de lange termijn veel minder onderhoudskosten hebben.”

Projecten

“De projecten van Pex Real Estate variëren van groene kantoren tot energiezuinige wooncomplexen en herontwikkelingen van bestaande gebouwen,” druk gebarend vertelt Joshua Camera over zijn bedrijf “De focus ligt voor ons altijd op innovatieve oplossingen die voldoen aan de huidige behoeften zonder concessies te doen aan toekomstige generaties. Denk aan het integreren van warmtepompen, zonnepanelen en het gebruik van duurzame, hoogwaardige en onderhoudsarme materialen.”

“Duurzame ontwikkeling is voor mij de norm,” vervolgt hij. “Een goed voorbeeld is de bouw van ‘De Parel van Amsterdam’. Dit complex in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam wordt gebouwd met de modernste duurzame technieken. Dat is nu een enorme investering, maar het levert een zeer toekomstbestendig gebouw op. Dat betaalt zich vanzelf terug.”

Op de vraag wat dit project precies zo innovatief en duurzaam maakt legt Joshua Camera uit: “Om energie label A gecertificeerd te zijn moet je denken aan hoogwaardige isolatie, zonnecollectoren die zonne-energie omzetten in warm water, luchtwarmtepompen die gas overbodig maken en warmte-terugwin-installaties die warmte efficiënt vasthouden. Daarbij worden alle appartementen voorzien van vloerverwarming en -koeling die is aangesloten op deze systemen, een duurzame manier om een prettig binnenklimaat te creëren.”

Drijfveren

“Wat ons echt onderscheidt van veel andere vastgoedinvesteerders is dat wij ons, zoals met De Parel van Amsterdam, richten op binnenstedelijke A-locaties,” voegt Joshua Camera toe. “De vraag naar deze plekken is enorm, daar hoef je echt geen A-label voor te hebben. Desondanks kiezen we ook op die locaties voor duurzaamheid op de lange termijn. Op de lange termijn betekent dit namelijk een win-win, voor ons en voor onze huurders en kopers.”

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl