4 fouten om te vermijden bij het bouwen van een nieuw huis

4 fouten om te vermijden bij het bouwen van een nieuw huis

Het bouwen van een huis brengt behoorlijk wat uitdagingen met zich mee. Dit zijn vier fouten om te vermijden bij het bouwen van een huis:

1. Verkeerde kostenberekening

Vaak worden de kosten van een nieuwbouwwoning te laag ingeschat en is er geen rekening gehouden met onverwachte zaken en bepaalde variabelen, zoals de prijs van hout. Om die reden komen er tijdens het bouwen meestal nog kosten bij. Een nauwkeurige kostenberekening waarin zoveel mogelijk onvoorziene zaken zijn opgenomen, is daarom van belang. Er zijn online calculators waarmee alle kosten voor het bouwen van een nieuw huis in de berekening kunnen worden meegenomen.

2. Te vroeg starten

Om het bouwproject soepel te laten verlopen zijn bouwers, aannemers en mogelijk ook (binnenhuis)architecten nodig. Ook is het belangrijk dat iedereen beschikbaar is en met elkaar samenwerkt. Alles moet immers op elkaar afgestemd worden. Het nieuwbouwproject starten voordat alle benodigde professionals zijn ingeschakeld, kan tot vertraging en onnodige kosten leiden. Dit team moet dus eerst samen worden gebracht voordat het project van start kan gaan.

3. Werken met de verkeerde bouwer

Een goed bouwbedrijf levert niet alleen kwaliteit, maar is ook realistisch over de duur en het kostenplaatje van een nieuwbouwproject. Daarnaast is het van belang dat het bedrijf zijn afspraken nakomt en goed communiceert met de andere betrokkenen in het nieuwbouwproject. Het is daarom
aan te raden om voldoende tijd te nemen bij het kiezen van een bouwer en om recensies te lezen,referenties op te zoeken en voltooide projecten te bekijken. Daaruit is de werkwijze van een bouwbedrijf vaak goed af te leiden.

4. Te snel verhuizen

Een huis is nog niet bewoonbaar als de muren staan en het dak dicht is. Elk klein detail moet werkzaam zijn om er prettig in te kunnen wonen. Denk maar aan stopcontacten, stromend warm water, kookgelegenheid en verlichting voor als het donker is, zoals energiezuinige led lampen. Verhuis dus niet te snel naar de nieuwe woning, maar houd je tijdelijke woning nog even aan totdat de nieuwbouwwoning helemaal klaar is.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl