Dit zijn de nieuwste trends voor jouw slaapkamer.

Dit zijn de nieuwste trends voor jouw slaapkamer.

De laatste jaren is er een stijgende lijn in het toepassen van de nieuwste trends in ons huis. Van de keuken tot de woonkamer, we willen over de nieuwste technologie en de nieuwste trends. Een ruimte die echter achterblijft in de implementatie van nieuwe trends is de slaapkamer. In dit artikel geven wij je vijf trends die je kan toepassen in jouw slaapkamer.

Maak gebruik van een warmtekussen als hoofdkussen.

Een hoofdkussen is er in allerlei maten, maar innovatieve kussens zijn een opkomende trend. Zo is het gebruik van een warmtekussen als hoofdkussen iets wat we telkens meer zien terugkomen. Een warmtekussen geeft warmte af om de spierspanning tijdens het slapen te verminderen. Daarnaast kan een warmtekussen voor veel mensen zeer comfortabel zijn en dus kalmerend werken tijdens het slapen.

Laat de natuur terugkomen in de slaapkamer.

Een andere trend die we zien is het laten terugkomen van de natuur in de slaapkamer. Het laten terugkomen van natuur kan bijvoorbeeld door planten aan te brengen in de slaapkamer. Naast dat veel mensen planten erg mooi vinden, verbeteren ze ook de luchtkwaliteit in de kamer. Wanneer de grootte van de slaapkamer het toelaat, is het mogelijk om grote kamerplanten toe te voegen aan de slaapkamer. De grote planten kunnen een heel andere sfeer creëren dan kleine planten.

Naast planten is het ook mogelijk om gebruik te maken van natuurlijke materialen in de slaapkamer. Denk hierbij aan materialen als bamboe, kurk of hout. Deze materialen kunnen een warme en levendige sfeer geven in de slaapkamer en kunnen bijdragen aan een andere look and feel.

Verander de standaard raambekleding.

We merken een toename in populariteit voor de rolgordijnen. Naast dat rolgordijnen perfect zijn om je privacy en lichtinval te controleren, passen rolgordijnen op maat ook heel goed in ieder raam. Door de aanpasbare rolgordijnen is het mogelijk om jouw persoonlijke voorkeur terug te laten komen in je gordijnen.

Maak gebruik van slimme verlichting.

Het toepassen van slimme verlichting in de slaapkamer is een trend die telkens meer gewaardeerd wordt. Door het nabootsen van natuurlijk licht door middel van een wake-up light of het gebruiken van een dimbaar licht is het mogelijk om op een natuurlijke manier wakker te worden of in slaap te vallen. Het kijken in fel licht bevordert het in slaap vallen negatief door het belemmeren van het aanmaken van slaaphormonen.

Kortom, trends in huis gaan verder dan alleen je woonkamer of je keuken. Wij raden je aan om de nieuwste trends door heel het huis toe te passen om jouw huis een passende look and feel te geven. Wil je ook weten hoe je jouw badkamer opnieuw kan inrichten? Lees dan ons artikel over design badkamers.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl