Hoe werken verzekeringen voor nieuwbouw?

Hoe werken verzekeringen voor nieuwbouw?

Nieuwbouwwoningen worden meestal beschermd door een fabrieksgarantie van 10 jaar die problemen dekt die verband houden met bouwwerkzaamheden die door de ontwikkelaar zijn uitgevoerd. Een opstalverzekering dekt je huis en bezittingen voor schade en verliezen buiten de controle van je of de bouwer – zaken als branden, overstromingen en stormschade. Als je je nieuwbouw met een hypotheek hebt gekocht, moet je een opstalverzekering hebben – je geldschieter zal je verplichten om deze te hebben bij het uitwisselen van contracten voor je nieuwbouw.

Waarom heb je een opstalverzekering nodig?

Het feit dat je huis gloednieuw is, betekent niet dat het niet zo kwetsbaar is voor schade als elk ander huis. Nadat je bent verhuisd en de nieuwe functies bent gaan gebruiken, werken sommige mogelijk niet zoals zou moeten. Je hebt garanties en garanties voor de bouw en apparaten, maar een woningverzekering geeft je onmiddellijke hulp en beschermt je tegen plotselinge, onverwachte gebeurtenissen buiten je controle. Je kunt een opstaldekking krijgen, die de constructie en permanente uitrusting beschermt, en een inboedelverzekering voor je bezittingen. Opstal- en inboedelverzekeringen kunnen samen als één woonverzekering worden afgesloten, of afzonderlijk, afhankelijk van je behoeften.

Hoe kun je een opstalverzekering voor nieuwbouw afsluiten?

Het afsluiten van een woonverzekering voor nieuwbouw is hetzelfde als het afsluiten van een opstalverzekering voor een andere woning. Vraag offertes bij de verzekeraars aan door een paar gegevens over jou en je nieuwe woning in te vullen. Het enige dat misschien iets anders is, is dat sommige verzekeraars je postcode mogelijk niet herkennen. Dit komt omdat je woning zo nieuw is dat deze nog niet is aangemeld in de database van die verzekeraar. Als dit gebeurt, kun je rechtstreeks contact opnemen met de verzekeraar of op zoek gaan naar een andere aanbieder.

Welke garanties krijg je bij een verzekering voor nieuwbouw?

De meeste nieuwbouwwoningen worden geleverd met een garantie van de bouwer en één van een gespecialiseerde garantieverstrekker. De garantie van je aannemer dekt je voor een vaste periode waarin je eventuele problemen kunt melden. De meest voorkomende garantie die door een bouwer wordt aangeboden, is de Buildmark, die afkomstig is van de National House Building Council (NHBC). Het Buildmark dekt je als je aannemer failliet gaat voordat je huis klaar is, en het dekt ook alle problemen binnen de eerste twee jaar die geen slijtage zijn. De komende drie tot tien jaar ben je verzekerd voor structurele problemen.

Zijn nieuwe huizen goedkoper te verzekeren?

Soms, omdat nieuwe woningen worden gebouwd met de nieuwste technologie. Dat betekent dat ze minder kosten om te gebruiken en dat ze vaak zijn uitgerust met veiligere deuren, ramen en sloten. Je krijgt goedkopere verzekeringsoffertes als er minder kans is dat er in je huis wordt ingebroken. Dit is echter niet altijd het geval, daarom is het een goed idee om offertes voor woningverzekeringen van verschillende verzekeraars te vergelijken om de dekking te vinden die bij je behoeften past. Naast het vergelijken van prijzen, kun je ook geld besparen op je woonverzekering door jaarlijks te betalen en je no-claimkorting op te bouwen.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl