Cursus VCA Basis: lesprogramma voor veilig en gezond werken inclusief diploma

Cursus VCA Basis: lesprogramma voor veilig en gezond werken inclusief diploma

Voer jij werkzaamheden uit met een verhoogd risico of werk je in een werkomgeving waarbij sprake is van een verhoogd risico? Het volgen van een VCA basis cursus is altijd aan te raden. Dit is bijvoorbeeld van toepassing wanneer je op de bouwplaats actief bent of werkt voor een petrochemisch bedrijf. Een ongeluk zit in een klein hoekje en met de juiste basiskennis verklein je het risico op een ongeval. Snel en gemakkelijk een VCA diploma halen? Dit doe je bij aanbieder VGMbox waar je online of klassikaal studeert voor het VCA diploma.

Wat is een cursus VCA Basis?

VCA Basis staat voor VGM Checklist Aannemers Basisveiligheid en wordt ook wel afgekort tot B-VCA. Het is een cursus die bedoeld is voor uitvoerende medewerkers zonder leidinggevende rol. Het gaat specifiek om mensen die werken in een risicovolle omgeving. Dit zijn bijvoorbeeld los- en laadplaatsen, maar is ook van toepassing op de transportsector en de bouwplaats. Bij het bouwen van nieuwbouwhuizen kan er van alles misgaan en daarom ga je elke werkdag uiterst zorgvuldig te werk. Met deze cursus leer je hoe je dit veilig en gezond aanpakt. Na het behalen van je VCA diploma beheers je de opgedane kennis en weet je deze toe te passen in de praktijk. Dit betekent dat je onveilige situaties herkent, maar ook weet hoe je arbeidsongevallen kunt voorkomen.

Wat is het verschil met VCA VOL?

Een online of klassikale cursus VCA Basis is er voor uitvoerende medewerkers, maar behalve dit basis lesprogramma is het ook een optie om een VCA VOL cursus te volgen. VCA VOL is bedoeld voor medewerkers met leidinggevende functies en zzp’ers die in opdracht van onderaannemers werken. Na het succesvol afronden van deze VCA cursus toon je aan veilig te kunnen werken. Bovendien heb je na dit trainingsprogramma ook meer oog voor de mensen die onder je werken. Tot slot ben je hierdoor een perfect aanspreekpunt voor hoofdaannemers en het management.

Wat heb je aan een VCA diploma?

Het is om meerdere reden zinvol om een VCA diploma te halen. In de eerste plaats leg je een belangrijke basis om elke dag veilig te werken. De kennis die je opdoet tijdens een VCA cursus stelt jou in staat om risico’s eerder op te merken en calamiteiten te voorkomen. Verder ben je met een VCA certificaat gewilder op de arbeidsmarkt. Dit maakt jou tot een aantrekkelijke kandidaat voor een potentiële, nieuwe werkgever.

Waar leg je het VCA examen af?

Wil jij een VCA diploma behalen om je positie op de arbeidsmarkt te verstevigen? Volg dan een cursus VCA Basis bij VGMbox. Doorloop de cursus zelfstandig online of laat je klassikaal opleiden door een professionele trainer. Door het uitgebreide basisprogramma is er een hoog slagingspercentage, het loont dus altijd om je in te schrijven voor een cursus. Het VCA basisprogramma van VGMbox en het VCA examen is te volgen op een van de tientallen cursus- en examenlocaties in Nederland.

Meld je aan voor een VCA cursus

Wil je niet langer wachten met het volgen van een VCA basisprogramma en je werkzaamheden in de bouw uiterst serieus nemen? Schrijf je dan vandaag nog in bij VGMbox en behaal je VCA diploma in slechts één dag!

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl