Op de hoogte van nieuwe projecten in Rotterdam? Klik hier!

FENIX Loft appartementen - Katendrecht - Incisielaag

samenvatting
omgeving
hypotheek
nieuwbouw Rotterdam, project FENIX Loft appartementen - Katendrecht - Incisielaag

Zie ook de volgende woningen die behoren tot dit project:

Algemene informatie

naam project FENIX Loft appartementen - Katendrecht - Incisielaag
aantal koopwoningen 21
aantal beschikbaar 7
type woningen appartement
status in verkoop
koopprijs € 385.500 - € 852.000
oppervlakte 83 - 192 m²

Betrokken partijen

projectontwikkelaar Heijmans Vastgoed West
makelaar TW3 Strategie Marketing Makelaardij bv
gemeente Rotterdam

Informatie

In Rotterdam wordt het nieuwbouwproject FENIX Loft appartementen - Katendrecht - Incisielaag gerealiseerd. Dit is in de wijk Feijenoord. Dit project omvat 21 te koop staande appartementen.

De prijzen van deze nieuwbouwwoningen variëren vanaf € 385.500 tot € 852.000. De woningen hebben een oppervlak vanaf 83 tot ca. 192 vierkante meter.

De woningen in dit nieuwbouwproject zijn momenteel in de verkoop!

Voor meer informatie over een van de nieuwbouwwoningen in dit nieuwbouwproject kunt u terecht bij nieuwbouwmakelaar TW3 Strategie Marketing Makelaardij bv in Rotterdam.

Andere nieuwbouwprojecten in Rotterdam kunt u hier vinden: Nieuwbouw Rotterdam

Woningen
7 van 21 woningen beschikbaar
Prijs van Euro 385.500 tot Euro 852.000
bouwnr.statuskavelopp.woonopp.inhoudkamersprijsenergielabel
2.13Te Koop013900€ 619.500v.o.n. 
2.14Te Koop08300€ 389.500v.o.n. 
2.15Te Koop08300€ 387.500v.o.n. 
2.16Te Koop08300€ 385.500v.o.n. 
2.17Te Koop010100€ 459.000v.o.n. 
2.20Te Koop014100€ 659.500v.o.n. 
2.21Te Koop019200€ 852.000v.o.n. 

Type: Incisielaag
Wonen aan het water met een spectaculair uitzicht, in en op een voormalige industriële loods. Een stijlvolle loft waarvan je de vorm en inrichting helemaal zelf kunt bepalen. Gevestigd op Katendrecht, het meest roemruchte schiereiland van Nederland. Aan de voet van de Rijnhavenbrug verrijzen de Fenixlofts. Een ontwikkeling van Heijmans.

Herrijzen van de Fenix
De Fenixloodsen aan de Veerlaan hebben een lange en bijzondere historie als de restanten van de loods San Francisco van de Holland Amerika Lijn. Omstreeks 1900 waren dit de grootste havenopslagloodsen ter wereld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de loodsen gebombardeerd, maar een groot deel van de constructie overleefde de aanslag. Een brand in 1947 verwoestte het middendeel van de loodsen, maar de Fenix rees opnieuw uit haar as. Fenixloods I en Fenixloods II worden tegenwoordig gescheiden door het Fenixplein met de Rijnhavenbrug, en beginnen wederom aan een nieuw leven.

Volop te kiezen
Het Fenix woonprogramma is een bijzondere mix van verschillende woonwensen. Van een pied-a-terre tot appartementen. In een woonlaag, meerdere woonlagen of zelfs een combinatie hiervan. Toekomstige bewoners bepalen zelf de de oplevering en afwerking, variërend van casco tot complete inrichting. Ook combinaties van wonen en werken zijn mogelijk en als koper bepaalt u zelf of u een parkeerplaats wilt huren.

Project: FENIX Loft appartementen - Katendrecht
Fenixloodsen - Katendrecht

Het best verborgen geheim van Rotterdam: de Fenixloodsen op Katendrecht. Gelegen op het grensvlak van twee compleet verschillende werelden aan de Rijnhaven: het hoogstedelijke en “high-class” van de Wilhelminapier tegenover het ruige en ruwe van Katendrecht. Een historische plek waar je de haven nog voelt, maar met de torens van de Wilhelminapier als het meest spectaculaire decor van de Nederland.

De komende jaren wordt er gewerkt aan de transformatie van de Fenixloodsen tot een nieuwe woon-, werk- en recreëeromgeving. Het spanningsveld en de setting in de stad is bijna on-Nederlands. Aan de Rijnhavenzijde het uitzicht over het water en de Rotterdamse skyline, aan de andere kant de aansluiting op het gerenoveerde een sfeervolle Deliplein. Met de komst van de Rijnhavenbrug die eind 2011 / begin 2012 wordt opgeleverd, worden de werelden fysiek met elkaar verbonden en kan ook echt het ‘Rondje Rijnhaven’ worden gemaakt.

De bestaande loodsen – de toekomstige plint van het gebouw – worden herontwikkeld; de ruwe betonnen structuur en de compositie van de gebouwen worden opgeknapt met daarbinnen een invulling die past bij deze tijd. Een groot aantal openbare functies als horeca, winkels, parkeren, kantoren en aan het plein tussen de loodsen een theater. Boven deze levendige plint wordt een nieuwe woonwereld gecreëerd. Gefaseerd komen daar ca. 400 appartementen: voor zowel de koop als huur, groot en klein in formaat en gericht op een breed publiek. De toekomstige bewoners hebben echter wel één gemeenschappelijke deler; een uitgesproken voorkeur voor hoogstedelijk wonen!

De komende jaren zal er nog gewerkt worden aan deze plek. Op dit moment wordt de loods (kantinegebouw) al tijdelijk gebruikt door theater Walhalla. Aan de andere kant is het gezamenlijke informatiecentrum Katendrecht (Woonstad Rotterdam, OBR, Heijmans Vastgoed B.V. ) ingericht. De komst van de Rijnhavenbrug (eind 2011 / begin 2012) zal een volgende belangrijke impuls zijn. De verwachting is dat medio 2012 meer bekend is over de invulling van de Fenixloodsen en er een start wordt gemaakt met de verkoop.

Fenixloodsen
-    Appartementen
-    Ca. 400 woningen
-    Vanaf medio 2012 meer info over verkoop

Prijzen Vrij Op Naam inclusief BTW. Aan de prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

foutje ontdekt?