Woonicoon IMAGINE zet toon voor nieuw woongebied van hoge kwaliteit in Feyenoord City Rotterdam

Woonicoon IMAGINE zet toon voor nieuw woongebied van hoge kwaliteit in Feyenoord City Rotterdam

Het hoogste punt van Imagine, de opvallende nieuwe woontoren aan de Laan op Zuid in Rotterdam is bereikt. Gebiedsontwikkelaars AM en Heijmans markeren met Imagine de start van de ambitieuze gebiedsontwikkeling Feyenoord City. Het gebouw omvat in totaal 295 woningen, waarvan 162 koopappartementen, 133 huurappartementen voor Vesteda, 120 parkeerplaatsen en 1.500 m2 commerciële ruimte. Imagine staat voor duurzaam bouwen: energiezuinige appartementen, een klimaatadaptief gebouw en een collectieve binnentuin. Bewoners kunnen daarnaast gebruikmaken van deelmobiliteit. Volgens planning is de oplevering van Imagine in de zomer van 2024.

Gevarieerde mix aan energiezuinige koop- en huurwoningen voor breed publiek

Imagine ligt op de grens van Parkstad en Feyenoord City in Rotterdam. Het duurzame appartementencomplex bestaat uit twee hoge woongebouwen die op straatniveau worden verbonden door een gebouw met commerciële en maatschappelijke functies. De lichte gevelmaterialen maken van Imagine een opvallend nieuw woonicoon aan de skyline van Rotterdam. De appartementen kijken uit op de groene binnentuin, op de Maas, het nieuwe Feyenoord City en richting het centrum. Imagine is ontworpen door Barcode Architects. De woonoppervlaktes van de koopwoningen variëren van 48 tot 225m2 en de huurappartementen van Vesteda variëren van 50 tot 95 m2. Op dit moment is 95 procent van de woningen verkocht. Parkeren is mogelijk in de onderbouw, waar ook wordt voorzien in deelmobiliteit. In de stallingsgarage zijn 10 plekken gereserveerd voor Amber deelauto’s en daarbuiten zijn nog zes plekken beschikbaar voor deelauto’s.

Wethouder Klimaat, Bouwen en Wonen Chantal Zeegers: “Imagine is het eerste project van de ontwikkeling van Feyenoord City. Ontzettend fijn dat de eerste bewoners volgende zomer al kunnen intrekken. Het is een prachtig project met duurzame woningen die omgeven worden door veel groen en water”.

AM en Heijmans Vastgoed vormen samen de Ontwikkelcombinatie OCFC. Wilco van den Ban, spreekt namens de Ontwikkelcombinatie: “Met Imagine zetten we de juiste toon om op deze plek in Rotterdam een duurzame binnenstedelijke leefomgeving te realiseren. Een plek waar bewoners alles kunnen vinden: van wonen tot sport en van park tot uitgaan. Samen bouwen we hier aan een nieuw stadsdeel van Rotterdam. We werken goed samen met de gemeente Rotterdam en StiGaM. En we zijn blij met het vertrouwen van de huizenkopers en Vesteda als woningbelegger en -verhuurder in project Imagine.”

De bouw is in handen van de bouwcombinatie BAM Wonen en Heijmans Woningbouw. Henk Dilweg namens de bouwcombinatie: “Met de realisatie van Imagine leveren we een positieve bijdrage voor toekomstige bewoners in Rotterdam Zuid. De samenwerking binnen de bouwcombinatie loopt voorspoedig en voor onze medewerkers geeft het extra motivatie om te kunnen werken aan dit mooie project in een nieuwe duurzame omgeving.”

Viering hoogste punt

Op vrijdag 13 oktober verricht wethouder Chantal Zeegers in het bijzijn van de betrokken partners (Ontwikkelcombinatie Feyenoord City (OCFC), Bouwcombinatie Parkstad Zuid, Heijmans Woningbouw en BAM Wonen, Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (Stigam) en Vesteda, en alle betrokken adviseurs, de feestelijke handeling voor het bereiken van het hoogste punt.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl