JPO en Nester starten met ontwikkeling van een fris woongebied in Echt

JPO en Nester starten met ontwikkeling van een fris woongebied in Echt

Op de plek waar ooit de dakpannenfabriek van Gebr. Cuypers lag, treffen JPO en Nester voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe wijk. Fris, met veel groen en op een loopafstand van het centrum van Echt. De transformatie van de voormalige bedrijfslocatie naar een woongebied start op korte termijn. Woensdag 23 februari werd dit alvast feestelijk gevierd met de onthulling van de projectnaam van deze nieuwe woonomgeving: Bloemenhof. Naar verwachting gaat in de zomer van 2022 de eerste schop in de grond.

Bloemenhof, vernoemd naar het vroegere gemeenschapshuis op deze locatie, krijgt een mix van huur- en koopwoningen in een groene omgeving. Nester gaat hier 32 sociale huurwoningen en 12 middenhuurwoningen bouwen, verspreid over 2 appartementengebouwen. JPO ontwikkelt hier 20 koopwoningen, 10 hoek- en 10 tussenwoningen. Binnenkort start de verkoop.

Directeur-bestuurder Harrie Oosterlee van Nester: “Wij realiseren hier samen met JPO en de gemeente Echt-Susteren een invulling van een braakliggend en overwoekerd terrein. De mix van woningen en bewoners is een mooie aanvulling voor Echt. De parkachtige omgeving geeft bewoners de mogelijkheid om gezamenlijk Bloemenhof tot een thuis te maken.”

Nadja van Es, directeur bij JPO, voegt hieraan toe: “Hier woon je straks in een intiem hof met een eigen, groene, bloemrijke identiteit en waar je op steenworp afstand tevens kan genieten van de dynamiek van het centrum. Het wordt een plek waar toekomstige bewoners zich thuis gaan voelen en geluk de ruimte krijgt.”

Wethouder Geert Frische van de gemeente Echt-Susteren kan zich volledig aansluiten bij de woorden van Nadja van Es en Harrie Oosterlee. “Ook de gemeente is verheugd dat na een lange periode een braakliggend voormalig fabrieksterrein wordt herontwikkeld tot een moderne woonlocatie. De behoefte aan nieuwe woningen in onze gemeente is erg groot, vooral bij senioren en starters. Wij zijn dan ook blij dat JPO en Nester een prachtig plan hebben gemaakt waar vele mensen met plezier kunnen gaan wonen.”

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl