Gemeente Echt-Susteren en BAM Wonen tekenen overeenkomst voor realisatie twintig woningen in Slek

Gemeente Echt-Susteren en BAM Wonen tekenen overeenkomst voor realisatie twintig woningen in Slek

De gemeente Echt-Susteren en BAM Wonen hebben een overeenkomst getekend om op de locatie van het voormalig bedrijf Star Potato aan de Dijkveldstraat in Slek twintig woningen te realiseren. De start verkoop is in het najaar van 2020. De bouw van de eerste woningen start naar verwachting in 2021.

Variatie in aanbod

Het woningbouwplan voorziet in de realisatie van negen vrijstaande woningen, zes levensloopbestendige seniorenwoningen, vier halfvrijstaande woningen en één bouwkavel. Het project biedt een dorps gevoel met landelijk karakter. Het grenst aan de bestaande kern en heeft ruim opgezette kavels met parkeergelegenheid op eigen terrein en alle voorzieningen binnen handbereik. Het ontwerp van de woningen wordt verder uitgewerkt in samenwerking met CroonenBuro5. De woningen passen binnen de groene omgeving en het dorpse karakter van het bouwplan. De bouw van de woningen is al opgenomen in het bestemmingsplan van de gemeente. Na de zomer worden de plannen tijdens een informatiebijeenkomst gepresenteerd.

Landelijk en bereikbaar

Slek ligt nagenoeg tegen Echt aan. Diverse supermarkten bevinden zich op slechts enkele fietsminuten van de locatie. Andere gemakkelijk bereikbare voorzieningen in de kern van Echt zijn diverse basisscholen, een middelbare school, een NS-Station, een winkelgebied en diverse sport- en recreatieaccommodaties. Echt is direct aan de A2 gelegen op slechts een half uur rijden van Maastricht, Heerlen, Weert en Venlo. De locatie ligt niet ver van de N276 in een dorpse omgeving met landelijk karakter en haakt aan op de bestaande bebouwing langs de Dijkveldstraat en de Hoogstraat.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl