AM en Heijmans starten bouw 295 woningen in project Imagine Rotterdam

AM en Heijmans starten bouw 295 woningen in project Imagine Rotterdam

Gebiedsontwikkelaars AM en Heijmans zijn gestart met de bouw van 295 woningen in het project Imagine in Rotterdam. Project Imagine bestaat uit 162 koopwoningen, 133 huurappartementen voor Vesteda, 120 parkeerplaatsen en 1.500 m2 commerciële ruimte. Imagine is een goed voorbeeld van duurzaam bouwen: de appartementen worden energiezuinig, het gebouw wordt klimaatadaptief en krijgt een collectieve binnentuin, en bewoners kunnen gebruikmaken van deelmobiliteit. De Rotterdamse wethouder Bas Kurvers van bouwen en energietransitie gebouwde omgeving verrichtte op 29 november de feestelijke openingshandeling.

Wethouder Bas Kurvers is trots op dit project: “Imagine heeft een prachtige locatie en valt binnen een ambitieuze gebiedsontwikkeling. Het is onderdeel van Parkstad, maar heeft ook een doorkijk naar Feyenoord City. Met 58 middenhuur- en 55 middeldure koopwoningen is ook een plek gecreëerd voor starters en gezinnen.”

Rob de Jong van het bestuur van de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (StiGaM) vindt dit een belangrijke mijlpaal voor de gebiedsontwikkeling in dit deel van Rotterdam-Zuid: “Het eerste bouwproject in Feyenoord City is gestart. Wij zijn daar supertrots op. Een prachtig ontwerp waar erg veel belangstelling voor is. Ik hoop en verwacht dat dit gaat gelden voor alle projecten die we in deze dynamische nieuwe stadswijk gaan bouwen.“

AM en Heijmans Vastgoed vormen samen de Ontwikkelcombinatie OCFC. Wilco van den Ban, spreekt namens de Ontwikkelcombinatie: “Met de start van de bouw zetten we nu daadwerkelijk de volgende stap om op deze plek in Rotterdam een duurzame binnenstedelijke leefomgeving te realiseren. Een plek waar bewoners alles kunnen vinden: van wonen tot sport en van park tot uitgaan. Samen bouwen we hier aan een nieuw stadsdeel van Rotterdam. We werken goed samen met de gemeente Rotterdam en StiGaM. En we zijn blij met het vertrouwen van de huizenkopers en Vesteda als woningbelegger en -verhuurder in project Imagine.”

Vesteda is afnemer van 133 huurappartementen. Pieter Knauff, CIO van Vesteda: “Imagine zet de toon voor een nieuw woongebied van hoge kwaliteit in Rotterdam. Mede daarom leent dit project zich bij uitstek voor het langjarig investeren van pensioengelden die aan ons zijn toevertrouwd. Op steenworpafstand van de Maas, NS-station Rotterdam Zuid en dichtbij allerlei andere voorzieningen bieden wij huurders met een middeninkomen straks ruime, betaalbare en duurzame huurappartementen.”

Imagine

Imagine ligt op de grens van Parkstad en Feyenoord City, op de hoek van de Laan op Zuid en de 2 e Rosestraat. Het energiezuinige appartementencomplex bestaat uit twee hoge woongebouwen die op straatniveau worden verbonden door een gebouw met commerciële en maatschappelijke functies. In totaal komen er 295 woningen in Imagine. De lichte gevelmaterialen maken van Imagine een opvallend nieuw woonicoon aan de skyline van Rotterdam. De appartementen kijken uit op de groene binnentuin, op de Maas, het nieuwe Feyenoord City en richting het centrum. Imagine is ontworpen door Barcode Architects. De woonoppervlaktes van de koopwoningen variëren van 48 tot 225m2 en de appartementen van Vesteda variëren van 50 tot 95 m2. Imagine biedt een gevarieerde mix aan koop- en huurwoningen en is geschikt voor een breed publiek. De verkoop verloopt succesvol: ruim 80% is al verkocht. Parkeren is mogelijk in de onderbouw, waar ook wordt voorzien in deelmobiliteit.

De bouw is in handen van de bouwcombinatie BAM Wonen en Heijmans.

4.2/5 - (4 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl