Cushman & Wakefield verhuist naar nieuw kantoor in Utrecht

Cushman & Wakefield verhuist naar nieuw kantoor in Utrecht

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield huisvest de teams die werkzaam zijn in het huidige kantoor in Utrecht vanaf november van dit jaar samen met het in 2018 overgenomen architecten- en projectmanagementbureau DZAP dat nu nog gehuisvest is in Naarden. De vastgoedadviseur sloot hiervoor een langjarige huurovereenkomst met gebiedsontwikkelaar AM voor de huur van 2.150 m2 kantoorruimte op de 3e etage van het nieuw op te leveren multi-tenant kantoorgebouw Helix in Leidsche Rijn Utrecht.

Helix wordt flagship kantoor voor post-COVID werkplekstrategie

In het moderne, duurzame kantoor worden de Property Management en Project & Development activiteiten samengevoegd met de Design & Build-activiteiten. Ook de adviseurs die gericht zijn op de lokale Utrechtse markt en het Global Occupier Services team verhuizen naar Helix. Voor Cushman & Wakefield is deze stap juist vanwege de pandemie urgent omdat het kantoor volgens de adviseur ‘relevanter wordt dan ooit’. AM ontwikkelt eyecatcher Helix in het stedelijke woon- en werkgebied Leidsche Rijn met uitstekende bereikbaarheid via auto en OV. Het kantoor, met een totale omvang van 10.000 m2, is gestoeld op de nieuwe, toekomstige functie van het kantoor waarin beweging, ontmoeting en verbinding centraal staan.

Samenvoeging kantoor Utrecht met het in 2018 overgenomen architecten- en projectmanagementbureau DZAP

Jeroen Lokerse, CEO Cushman & Wakefield Netherlands: “Hoewel het zeer onzekere tijden zijn vanwege de pandemie, vinden wij dat er geen beter moment is antwoord te geven op het organisatievraagstuk dat nu hoog op de agenda staat van elke CEO: wat wordt de toekomst van het kantoor en waarvoor gaan je medewerkers er wel en niet naar toe? Wij zijn ervan overtuigd dat kantoren onmisbaar zijn én blijven voor het gezamenlijk werken aan en behalen van successen, voor kennisuitwisseling, leren, concentreren en zeker ook voor ontmoeten en samen ambities waarmaken. De visie die AM heeft op deze ontwikkeling is voor ons de beste basis voor een post-COVID werkplekstrategie die aansluit op de behoeften van onze mensen. Een plek waar ze graag naar toe gaan.”

Raymon van Miltenburg, directie AM: “We zijn zeer verheugd met de komst van Cushman & Wakefield naar Helix om hun strategische doelstellingen te bewerkstelligen. De keuze van Cushman & Wakefield voor Helix is voor ons een bevestiging van onze visie een kantorenconcept te bedenken en realiseren dat niet alleen actueel is, maar ook toegevoegde waarde biedt op langere termijn. Dit betekent het creëren van een gezonde en duurzame werkomgeving met allure waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en hun talenten ten volle kunnen ontplooien.”

De herijking van de huisvestingstrategie van de adviseur leidde eerder al tot optimalisatie van de huisvesting in Eindhoven, Groningen en Zwolle. Tijdens de eerste lockdown in maart en april vorig jaar, ontwikkelde de adviseur als eerste ter wereld 6-Feet Office, een concept om veilig terug te kunnen gaan naar kantoor. Het nieuwe kantoor in Utrecht zal ontwikkeld worden onder regie van Project & Development Services (PDS) en met de kennis van het Total Workplace-team van de organisatie die ook een belangrijke rol speelden in de realisatie van 6-Feet Office.

In het eerder verschenen ‘Value of the Office’ stelt de adviseur dat het profiel van de toekomstige populatie van een organisatie de bepalende factor wordt voor de functie van en de behoefte aan het gebruik van kantoor. Het kantoorgebruik transformeert hierdoor in hoog tempo van vastgoedvraagstuk, veelal op basis van de vaste pre-COVID-19 werkpleknormen opgelegd door de werkgever, naar een organisatievraagstuk waarin medewerkers zelf de kantoorbehoefte en de invulling hiervan bepalen.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl