ASR: Nieuw hypotheekfonds voor internationale markt

ASR: Nieuw hypotheekfonds voor internationale markt

a.s.r. vermogensbeheer lanceert het ASR Separate Account Mortgage Fund. Dit nieuwe hypotheekfonds biedt internationale beleggers de mogelijkheid om te beleggen in een maatwerk portefeuille met Nederlandse woninghypotheken. De launching investors Aviva en a.s.r. hebben samen inmiddels ruim 700 miljoen euro geïnvesteerd.

In het ASR Separate Account Mortgage Fund worden nieuw af te sluiten a.s.r. hypotheken ondergebracht. Binnen het fonds kunnen alle deelnemers individueel de aangekochte hypotheekvorderingen aan verschillende portefeuilles toewijzen. a.s.r. vermogensbeheer kan hiermee aan de specifieke beleggingsvoorkeuren van investeerders voldoen. Het minimale bedrag om deel te kunnen nemen bedraagt 150 miljoen euro.

In totaal beheert a.s.r. 16 miljard euro aan hypotheken, waarvan 6,7 miljard euro wordt beheerd via de ASR hypotheekfondsen*. Het overige deel van de portefeuille wordt beheerd via individuele mandaten voor voornamelijk a.s.r. leven en a.s.r. schade.

Philippe Taffin, CIO Aviva Frankrijk: ‘We zijn zeer tevreden over de samenwerking met a.s.r vermogensbeheer, één van de vooraanstaande spelers op de Nederlandse hypotheekmarkt. Deze samenwerking geeft ons directe toegang tot de markt, binnen een op maat gemaakte investeringsstructuur. Bovendien waarderen wij, als betrokken belegger, de toewijding van a.s.r. vermogensbeheer om duurzaamheid en milieuoverwegingen te integreren in hun kredietselectie enorm’.

Jack Julicher, directievoorzitter a.s.r. vermogensbeheer: ‘We zijn blij dat we Aviva als launching investor mogen verwelkomen. Dit onderstreept het vertrouwen in de propositie van het nieuwe hypotheekfonds, dat bij uitstek ruimte biedt voor de opbouw van een eigen portefeuille en zich daarmee vooral richt op internationale investeerders. Met dit fonds verwachten wij, naast het bestaande ASR Hypotheekfonds dat inmiddels meer dan 5,7 miljard euro aan AUM heeft, een breder segment in de markt van hypotheken asset management te kunnen bedienen’.

4/5 - (1 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl