Bliss Hypotheekadviseurs ontvangt collectieve AFM vergunning

Bliss Hypotheekadviseurs ontvangt collectieve AFM vergunning

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft 15 augustus 2023 het familiebedrijf Bliss Hypotheekadviseurs een collectieve vergunning verleend. De goedkeuring van de vergunningaanvraag is inmiddels ook gepubliceerd op de website van de AFM in het openbare vergunningenregister.

Slechts een beperkt aantal financiële dienstverleners in Nederland beschikt over een zogenoemde collectieve vergunning. Met behulp van deze ‘parapluvergunning’ is het mogelijk om met aangesloten ondernemingen samen te werken die onder het beheer staan van een centrale organisatie.

Met behulp van de collectieve vergunning kan Bliss Hypotheekadviseurs met meerdere zelfstandige vestigingen of nieuwe initiatieven in de vorm van aparate bedrijven worden uitgebreid, die anders voor elke entiteit een aparte vergunning nodig zouden hebben. Vanuit de centrale organisatie is er de eindverantwoordelijkheid over de aangesloten onderneming(en).

Bliss Hypotheekadviseurs heeft op korte termijn de doelstelling om de adviescapaciteit te vergroten met name met betrekking tot het bemiddelen in de verhuurhypotheek voor consumenten en professionele investeerders. Op die manier kan men voor meer relaties hun dromen realiseren.

De visie van de landelijke adviesorganisatie is dat particuliere beleggers door te investeren in vastgoed en hiermee hun pensioen aan te vullen een belangrijke rol kunnen spelen rondom het verduurzamen en vergroten van de woningvoorraad.

5/5 - (2 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl