Hoe optimaliseer je je woning voor een kat?

Hoe optimaliseer je je woning voor een kat?

Ben je van plan om je gezin uit te breiden met een kat? Wat leuk! Voordat je het beestje ophaalt, is het belangrijk om je woning te optimaliseren voor de nieuwe bewoner. Van een kattenluik chip tot goede manden en speeltjes. Weet je niet waar je moet starten? Dan is dit het perfecte artikel voor jou! Wij leggen je precies uit wat je allemaal moet regelen voordat je je nieuwe huisdier welkom heet. Benieuwd? Lees snel verder!

Creëer veiligheid

Zorg ervoor dat je een ruimte creëert waar je kat zich veilig voelt. Een groot onderdeel hiervan is door de huidige ruimte goed op te ruimen. Kittens zijn vaak nogal schuw en grote en onbekende voorwerpen kunnen hun angst aanjagen. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle planten en bloemen in je woning diervriendelijk zijn. Sommige kamerplanten kunnen namelijk giftig zijn voor katten! Wil je je kat de vrijheid geven om buiten rond te struinen? Investeer dan ook in een kattenluik met een chip. Dit zorgt ervoor dat er geen andere buurtkatten naar binnen kunnen. Het luik opent zich enkel en alleen voor jouw kat!

Zorg voor voldoende entertainment

Katten zijn beesten die stimulatie nodig hebben. Om ervoor te zorgen dat ze zich niet zullen vervelen is het belangrijk om voldoende entertainment in huis te hebben. Denk aan speeltjes zoals balletjes met een geluidje, (automatische) speelgoedmuizen, speeltjes met veren en belletjes of laserpointers. Koop speeltjes waar je kat alleen mee kan spelen, maar investeer ook in speeltjes waar jullie samen gebruik van kunnen maken. Dit versterkt ook nog eens de band!

Comfortabele rustplekken

Ondanks dat katten slecht tegen verveling kunnen, hebben ze natuurlijk ook rust nodig. Zorg dus voor voldoende rustplekken, waar je kat comfortabel kan slapen. Ga dus langs de dierenwinkel en zorg ervoor dat je mandjes, dekens en kussens meeneemt. Zo kun je op meerdere plekken in je huis een rustplek creëren voor je huisdier.

Zorg voor alle voorzieningen

Katten zijn veeleisende dieren. Ze hebben veel spullen nodig. Als baasje moet je hier absoluut in voorzien. Wat katten precies nodig hebben? Een goede kattenbak, krabton  en kattenboom. Natuurlijk hebben ze ook liefde en aandacht nodig! Heb je ruimte en tijd voor nog een kat? Dan wordt dit aangeraden. Katten houden van sociaal zijn en zijn vaak gelukkiger in het gezelschap van een andere kat.

Een kat nemen is een superleuk idee! Wel is het enorm belangrijk om je woning te optimaliseren voordat je de kat in huis neemt. Het welzijn van je kat gaat hierdoor direct omhoog. Jij blij, maar je kat ook!

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl