Deze interieurtrends worden populair in 2023!

Deze interieurtrends worden populair in 2023!

Is je nieuwbouwhuis eindelijk volledig gebouwd? Verhuis je internetabonnement en al je andere spullen dan! Voordat je dit kunt doen, moet je echter eerst nog de nieuwe woning inrichten natuurlijk. Op het internet vind je hiervoor veel tips, maar het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste trends. Is de perfecte laminaatvloer die je eerder op het oog had immers nu nog wel hip? Vaak is dit nog wel het geval, maar alsnog moet je de volgende tips toepassen bij het bepalen van je interieur in je nieuwbouwwoning.

Bogen

Als je een verandering wilt van rechte lijnen in je huis, zijn modernistische rondingen een ideaal alternatief voor het veranderen van dingen volgens de inspiratie voor je woonkamer. Gebogen bogen, afgeronde meubels en een iets speelsere kijk op het minimale ontwerpprincipe bieden iets dat een stijl biedt die anders is zonder op de verkeerde manier op te vallen. Dit is terug te zien in de kleurkeuzes. Minted biedt een mix van gewaagd groen, wit en donkerder groen. Natuurlijke blush mixt roze met wit en een beetje bruin, terwijl ondanks de naam French Green ook een beetje crème en zacht lila verwerkt is.

Saliegroen

Steeds meer mensen werken vanuit huis of nemen werken op afstand op als onderdeel van hun routine. Dit betekent dat er behoefte is aan het creëren van een ruimte in hun huis die een element van rust en ontspanning kan bieden. Gelukkig is er een manier om letterlijk gebieden in je huis af te bakenen om ze comfortabeler te maken en je de ruimte te geven om je af te sluiten na een moeilijke tijd. Saliegroen is ontworpen om te kalmeren, net zoals therapeuten mensen vaak zullen vragen zich een bos voor te stellen als ze willen dat iemand innerlijk ontspant en meer opdringerige gedachten blokkeert.

Japandi

Zoals de naam al doet vermoeden, is Japandi een samensmelting van Japanse en Scandinavische ontwerpprincipes. Hierdoor ontstaat een intrigerende mix tussen twee verschillende perspectieven op minimalisme en efficiëntie. Hoewel mensen vaak bekend zijn met het idee achter een meer minimalistische benadering van een huis, willen ze misschien niet per se een plek die aanvoelt als een showwoning of een trendy kantoorruimte. Aan de Scandinavische kant heb je cool metaal, rechte lijnen en basiskleuren, maar er is ook de gezelligheid die gepaard gaat met een verlangen naar warmte in huis (bekend als “hygge”). De Japanse elementen bevatten daarentegen materialen als rotan en bamboe.

Spaarzaam

Dit is de grote trend voor 2023. En is het schokkend! Nu mensen over de hele wereld met krappere budgetten te maken hebben, is de belangstelling voor spaarzaam interieurdesign de hipste trend – en dat zal in 2023 zo blijven. Kringloopwinkels zijn ideaal voor het vinden van ongebruikelijke items die een beetje sprankeling en flair aan een huis kunnen geven. Nu de kosten van levensonderhoud stijgen, overwegen meer mensen een aanpak waarmee ze hun eigen stempel op het interieur van hun huis kunnen drukken zonder daarvoor de bank te moeten breken.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl