Bouw Lagerhuis in Enschede begin 2023 van start!

Bouw Lagerhuis in Enschede begin 2023 van start!

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Enschede heeft besloten een verkoop- en realisatieovereenkomst voor Het Lagerhuis in Roombeek aan te gaan met Dura Vermeer. Daarmee is de laatste stap gezet die de bouw van dit duurzame appartementencomplex mogelijk maakt. Met de bouw van het appartementencomplex wordt de herontwikkeling van het voormalige Grolsch-terrein afgerond. In totaal komen er 41 koopappartementen. De appartementen en commerciële ruimte worden naar verwachting medio 2024 opgeleverd.

In de verkoop- en realisatieovereenkomst hebben de gemeente en Dura Vermeer afspraken gemaakt over de duurzaamheidsmaatregelen, de stedenbouwkundige randvoorwaarden en het parkeren onder Het Lagerhuis en in de parkeergarage Op de Brouwerij.

Icoon van duurzaamheid

Het Lagerhuis in Roombeek is een uniek nieuwbouwproject met 41 koopappartementen. Bij de bouw van Het Lagerhuis is volop aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. Het is namelijk het eerste energieleverende appartementengebouw in Enschede. De gevels van het gebouw gaan energie opwekken en worden vol met hybride zonnepanelen geplaatst. Het zogenaamde PVT-systeem wekt zowel elektriciteit als warmte op. De gevels bestaan uit onderdelen die los te maken zijn van het gebouw en daardoor bijdragen aan de toekomstbestendigheid van het pand.

Ruimte voor groen

De gemeente wil dat Enschede een prettige plek is om te zijn voor nu en voor de toekomstige generaties. In het plan van Het Lagerhuis zijn daarom ook groenvoorwaarden uitgewerkt. De aangrenzende openbare ruimte wordt opnieuw ingericht en het regenwater wordt opgevangen en vertraagd afgevoerd via infiltratiekratten.

Slotstuk van Roombeek

Wethouder Wonen Jeroen Diepemaat: “Met de realisatie van Het Lagerhuis in Roombeek wordt de herontwikkeling van het voormalige Grolsch-terrein voltooid. Het is duidelijk te zien dat Enschede volop inzet op het aantrekken en behouden van talent voor de stad. Passende woningen in de nabijheid van het centrum dragen daaraan bij. Bovendien stimuleert het de doorstroming op de woningmarkt. Met het Lagerhuis hebben we er een icoon voor de wijk bij.”

Marieke Mentink, directeur Vastgoedontwikkeling bij Dura Vermeer Bouw Hengelo: “Met trots ontwikkelen en realiseren we dit unieke slotstuk op het Grolsch-terrein. Het Lagerhuis geeft Enschede een prachtig appartementencomplex dat met haar hoge duurzaamheidsniveau perfect aansluit bij de duurzaamheidsambities van zowel gemeente Enschede als Dura Vermeer. Ik zie uit naar de oplevering van dit fraaie complex.”

4.5/5 - (2 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl