Dura Vermeer winnaar tender Beresteinlaan in Den Haag

Dura Vermeer winnaar tender Beresteinlaan in Den Haag

Dura Vermeer is verkozen tot samenwerkingspartner voor het ontwerp en de bouw van het gebied aan de Beresteinlaan in Den Haag Zuidwest. De huidige 68 portiekflats en bedrijfsruimte worden vervangen door een woongebouw met circa 132 sociale huurwoningen en een parkeergarage. Het plan van Dura Vermeer en architectenbureau De Zwarte Hond kwam met name op kwaliteit en prijs als beste uit de bus bij de beoordelingscommissie van de Wijkontwikkelingsmaatschappij Den Haag Zuidwest (WOM DHZW), een samenwerking tussen Hof Wonen en gemeente Den Haag.

Ontmoeten en verbinden

Verbinding en betaalbaar wonen: dat zijn de uitgangspunten van de nieuwbouw. Op de locatie van de huidige portiekflats wordt ruimte gemaakt voor een woongebouw met twee- en driekamerappartementen. Er komen circa 132 woningen gericht op het sociale huursegment. Bijzonder aan het ontwerp zijn: de architectuur, de dek- en binnentuinen waar zowel privétuinen als een gezamenlijke moestuin komen. Het ontwerp ligt in handen van architect De Zwarte Hond. De duurzame appartementen worden verhuurd door Hof Wonen.

Groen en duurzaam

“Duurzaamheid en ontmoeten komen samen in dit project, daar ben ik trots op. Door meer terug te geven dan we van de omgeving vragen, voegen wij blijvende waarde toe én leveren wij een bijdrage aan een gezonde, duurzame leefomgeving voor iedereen. Nu, en voor generaties in de toekomst”, aldus Rob Tummers, directeur bij Dura Vermeer.

Waldo Noordam, namens de WOM DHZW: “Het vernieuwen van de wijk is een grote gebeurtenis voor alle betrokkenen. We zetten dan ook in op participatie met onze huurders. Zo zijn we in gesprek met een klankbordgroep en een bewonerscommissie. De gebiedsontwikkeling in De Venen biedt kansen aan bewoners van Den Haag Zuidwest en omgeving om door te stromen naar een goede en betaalbare huur- of koopwoning. Uiteraard vinden we het heel belangrijk dat er voldoende sociale huurwoningen worden gerealiseerd. Met dit nieuwbouwproject met 132 toekomstbestendige sociale huurwoningen zetten we een eerste stap.”

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl