Bouw van 186 woningen de Dames van Vroondaal gestart

Bouw van 186 woningen de Dames van Vroondaal gestart

In Vroondaal is de bouw van De Dames van Vroondaal fase 3 en 4 gevierd. 186 nieuwe woningen in een nieuwbouwplan van in totaal maar liefst 331 woningen. Dinsdag 4 juli was het feest op de bouwplaats in gemeente Den Haag. Samen met de toekomstige bewoners vierden de ontwikkelaars, architecten en bouwer dat de bouw van fase 3 is gestart en dat binnenkort de eerste paal voor fase 4 de grond in gaat.
De Dames van Vroondaal is tot stand gekomen vanuit Ontwikkelingscombinatie Vroondaal (Synchroon en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling) in samenwerking met de gemeente Den Haag, ZVA Architecten en BGSV. De woningen worden gebouwd door VORM.

Wethouder Robert van Asten: “In Vroondaal bouwen we aan een prachtige wijk, met bijzondere, échte Haagse architectuur. De mensen die hier wonen, kunnen hier op een steenworp afstand van het strand van Kijkduin, goed toeven. Een diverse stad als Den Haag heeft huizen nodig in ieder segment. In Madestein geven we dan ook ruimte aan nieuwbouw in het hogere segment. Hier komen in totaal ongeveer 2.100 woningen. We markeren een nieuwe stap in een evenwichtige ontwikkeling van Den Haag.”

“Het is mooi dat we met deze duurzame ontwikkeling Vroondaal Noord kunnen voltooien.”
– Wicher Mol, ontwikkelingsmanager BPD

Over De Dames van Vroondaal

De nieuwe woningen komen tussen de Westmadeweg en Park Madestein, om de hoek van Landgoed Ockenburgh, het strand en de zee. De architectuur is geïnspireerd op de architectuurstijl van de klassieke Haagse wijken en is ontworpen door Walter Zeinstra van ZVA Architecten. Eerder was hij verantwoordelijk voor het ontwerp van Vroondaal aan het Park. De nieuwbouwhuizen zijn rijkelijk voorzien van details in de gevels, erkers, balkons, veranda’s en ornamenten. Geen enkel huis is hetzelfde. Met dezelfde kleur gevelsteen en alle accenten in het wit is eenheid gecreëerd, ook met voorgaande fases.

Wicher Mol, ontwikkelingsmanager BPD: “Het is mooi dat we met deze duurzame ontwikkeling Vroondaal Noord kunnen voltooien. De statige woningen in een Haagse architectuur doen denken aan de oude wijken van Den Haag, maar bieden het comfort van nu. De woningen zijn onder andere uitgerust met een bodemwarmtepomp en zonnepanelen. Dankzij deze en nog meer duurzame toepassingen krijgen de woningen energielabel A++++.”

Er zijn nog een aantal woningen te koop, zowel twee-onder-een-kapvilla’s als herenhuizen. Omdat de bouw al is gestart, hebben de kopers de zekerheid dat de eerste woningen in het voorjaar van 2024 gereed zijn.

Naast fase 3 en 4 komt er ook een vervolgfase 5. Deze fase bevat 32 woningen en brengt de totale omvang van de verschillende fases op 218 woningen. De verkoop van fase 5 start medio september en naar verwachting start de bouw medio april 2024.

Op zoek naar een hypotheekadviseur in Den Haag? Bliss is u graag van dienst.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl