Nieuwbouwproject Rederij in Spijkenisse ingeluid

Nieuwbouwproject Rederij in Spijkenisse ingeluid

De Haven van Spijkenisse wordt verrijkt met 56 nieuwbouwwoningen in nautische sfeer. De toekomstige bewoners, gemeente Nissewaard en bouwende projectontwikkelaar VORM gaven op 21 november het feestelijke startsein voor de realisatie van nieuwbouwproject Rederij, naar ontwerp van Schippers Architecten. De 22 kadewoningen en 34 appartementen vormen samen een van de afsluitende fasen van nieuwbouwwijk De Elementen in gemeente Nissewaard.

Rederij biedt een bijzondere woonlocatie als directe verbinding tussen het bruisende stadshart van Spijkenisse en de Oude Maas. Wethouder Hamerslag ziet die verbinding als een belangrijke aspect van de nieuwe wijk: “Met een levendig en groen stadscentrum om de hoek zijn allerlei winkels en voorzieningen vlakbij. Dat is een extra kwaliteit van de locatie van Rederij. Dat is goed voor de toekomstige inwoners én voor de ondernemers in het stadscentrum die er weer een potentiële klantenkring bij krijgen.”

“Ik zie dat er weer een nieuw hoofdstuk wordt toegevoegd aan het project Haven. Het is mooi dat we met elkaar dit kunnen ontwikkelen voor mensen die hier graag willen komen wonen (…).”

– Wethouder Hottentot

Nautische sfeer

Een autoluwe woonwijk met 100% energieneutrale woningen en alle voorzieningen bij de hand kenmerken Rederij. Een dynamische, moderne wijk aan het water dat uit verschillende kleine buurtjes bestaat, waar jong en oud zich thuis voelen. Een mix aan woningen zorgt voor een mix aan mensen. De 22 ruime kadewoningen en 34 appartementen zijn namelijk bedoeld voor zowel gezinnen als senioren. Circa 30% van de woningen valt binnen het betaalbare segment (onder de NHG-grens). Wethouder Hottentot is trots: “Ik zie dat er weer een nieuw hoofdstuk wordt toegevoegd aan het project Haven. Het is mooi dat we met elkaar dit kunnen ontwikkelen voor mensen die hier graag willen komen wonen. De verschillende woningtypen bieden daar alle gelegenheid voor. Ik ben ook trots op het feit dat we qua duurzaamheid een fikse bijdrage kunnen leveren aan de woonkwaliteit van Rederij.”

Comfortabel wonen

Alle woningen worden energieneutraal opgeleverd. Bovendien hebben de woningen alle belangrijke voorzieningen om de hoek, zoals een supermarkt, scholen, sportclubs, zorgvoorzieningen, weekmarkten, boetieks, bars en natuurgebieden. Bewoners hebben zelfs de mogelijkheid van het kopen van een ligplaats voor een eigen boot.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl