ArthurArmstrong sluit overeenkomsten met de Alliantie en VORM voor de bouw van 215 woningen in Amersfoort

ArthurArmstrong sluit overeenkomsten met de Alliantie en VORM voor de bouw van 215 woningen in Amersfoort

Ontwikkelaar ArthurArmstrong heeft 215 woningen in De Hoef in Amersfoort verkocht aan de Alliantie Ontwikkeling. De Hoef is een herontwikkeling van een voormalige kantoorlocatie naar huur- en koopappartementen. Bouwende projectontwikkelaar VORM is verantwoordelijk voor de bouw van het wooncomplex. Capital Value begeleidde de ontwikkelaar commercieel. AIM advocaten verzorgde de juridische begeleiding. Naar verwachting wordt medio 2024 aangevangen met de bouw. De oplevering staat gepland voor 2026.

Een duurzame stedelijke gebiedsontwikkeling

Het complex wordt gerealiseerd in het noordoosten van Amersfoort, op loopafstand van station Amersfoort-Schothorst. In deze stedelijke gebiedsontwikkeling worden wandelen, fietsgebruik en elektrische deelmobiliteit gestimuleerd, waardoor de CO2-afdruk gereduceerd wordt. Ook het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het gebouw dragen hieraan bij.

“Nieuwe stedelijke structuren groeien wanneer we een mooie mix creëren van inkomens, gezinsgroottes, leeftijden én duurzame waarden. Het bouwen van wijken die diversiteit omarmen, vormt de kern van een levendige, inclusieve én duurzame toekomst voor de stad. We vinden het fantastisch dit samen met onze partners in Amersfoort te realiseren.”
– Hans Meurs, CEO VORM

Een mix van woningtypen

De ontwikkeling biedt een mix van woningtypen, waaronder 87 sociale huurwoningen, 83 woningen in het middensegment, 38 vrije sector woningen en 7 woon-werk woningen. Van de vrije sector woningen worden er 30 verkocht. Door deze brede variatie aan woningen is het complex interessant voor zowel mensen met een lager inkomen als mensen met een middeninkomen. De toekomstige daktuin zorgt voor verbinding tussen de bewoners en natuur. Daarnaast krijgt biodiversiteit ook een mooie plek in het plan.

Jan van Barneveld, directeur bij de Alliantie Ontwikkeling: “We zetten ons in om kwalitatieve en betaalbare huisvesting te bieden aan mensen die hier het meest behoefte aan hebben. Deze overeenkomsten met ArthurArmstrong en VORM stellen ons in staat om de portefeuille van de Alliantie verder uit te breiden met een mooie mix aan duurzame nieuwe woningen voor onze doelgroep.”

Harm Mensink, Algemeen Directeur ArthurArmstrong: “Met deze ontwikkeling zetten we weer een mooie stap in onze ambities van Duurzame Waardeontwikkeling. Jaren geleden maakten we bewust de strategische keuze om ons, als ontwikkelende belegger, voornamelijk te richten op duurzame huurwoningen in het sociale- en betaalbare segment. We zijn blij met de Alliantie als een van onze partners. Je bereikt een ontwikkeling als deze tenslotte alleen met elkaar.”

“Nieuwe stedelijke structuren groeien wanneer we een mooie mix creëren van inkomens, gezinsgroottes, leeftijden én duurzame waarden. Het bouwen van wijken die diversiteit omarmen, vormt de kern van een levendige, inclusieve én duurzame toekomst voor de stad. We vinden het fantastisch dit samen met onze partners in Amersfoort te realiseren.”, geeft Hans Meurs, CEO VORM, aan.

Marijn Snijders, algemeen directeur bij Capital Value: “Dit project is een mooi voorbeeld van een goede samenwerking tussen een ontwikkelaar, gemeente en woningcorporatie die hetzelfde doel hebben: zorgen voor voldoende betaalbare huurwoningen in Amersfoort. Het complex levert een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van het woningtekort in de regio Amersfoort.”

Hypotheekadviseur Amersfoort

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl