Viering hoogste punt bouw De Zaanse Helden

Viering hoogste punt bouw De Zaanse Helden

Een mijlpaal voor project De Zaanse Helden. Afgelopen week werd in Zaandam het hoogste punt bereikt. Een mooi moment om bij stil te staan en samen met bouwer en ontwikkelaar Stebru op de proosten.

Project De Zaanse Helden bestaat uit 10 verschillende woongebouwen, een commerciële ruimte van 1.375 m², een daktuin en een parkeergarage op basis van het ontwerp van Havermans Hielkema Architecten. In totaal worden er 607 appartementen gerealiseerd, verdeeld over 356 vrije sector huur- , 163 sociale huur- en 88 koopappartementen. Altera bezit in totaal 356 appartementen verdeeld over vijf gebouwen en 310 parkeerplaatsen.

De appartementen zijn 52 tot 108 m² groot, beschikken over twee- of drie kamers en zijn allen voorzien van een ruim terras of balkon. Het project voldoet aan de gestelde ESG eisen uit het beleid van Altera doordat de appartementen voorzien worden van PV panelen, een WKO en WTW installatie.

Binnen De Zaanse Helden kunnen straks zowel starters, gezinnen als senioren een geschikte woning huren. Daarnaast zal de gemeenschappelijke natuurinclusieve (dak)tuin, ontworpen door LOLA Landscape Architects en Deltavormgroep, zorgen voor sociale cohesie en samenhang. Het verbindt het naastgelegen molenpark, de gebouwen van De Zaanse Helden en het naastgelegen Burano met elkaar. Een plek waar stad en natuur samenkomen en waar bewoners en omwonenden elkaar kunnen ontmoeten.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: ”De Zaanse Helden biedt een sterke locatie, pal gelegen naast Amsterdam. Ideaal voor gezinnen, senioren, starters en doorstromers daarbij is het duurzaam wonen wat zorgt voor een toekomstbestendig woonproduct. Het project past hiermee goed in onze duurzame jonge woningportefeuille.”

Robert Steenbrugge, Algemeen Directeur Stebru: “Wij zijn in 2021 begonnen met de bouw van De Zaanse Helden en zijn enorm trots op waar we nu al staan. We dragen met De Zaanse Helden niet alleen bij aan de maatschappelijke en duurzame ambities van Altera en de gemeente Zaandam, maar voegen ook maar liefst 607 woningen toe aan Zaandam. Dat betekent dat hier straks 1.200 – 1.500 mensen kunnen gaan wonen. In deze krappe markt is dat fantastisch nieuws voor woningzoekenden in regio Groot Amsterdam.

Wooove verzorgt de eerste verhuur namens Altera Vastgoed en Schep Vastgoedmanagers het vastgoedmanagement.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl