Feestelijke start bouw intramuraal zorgcomplex Robijnhof in Leiden

Feestelijke start bouw intramuraal zorgcomplex Robijnhof in Leiden

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (verder: Altera) heeft vorige week met Libertas Leiden, gemeente Leiden en ontwikkelaar en aannemer M.J. de Nijs de start bouw gevierd van de laatste fase van het project Robijnhof in Leiden. Wethouder Abdelhaq Jermoumi was op de feestelijkheid aanwezig om een aantal woorden te spreken. De laatste fase van Robijnhof betreft de realisatie van het intramurale zorgcomplex, dat speciaal is ontwikkeld voor zorgverlener Libertas.

Het project Robijnhof betreft 119 levensloopbestendige huurwoningen (waarvan 24 sociale huurwoningen), 79 ondergrondse parkeerplaatsen en drie algemene bergingen voor scootmobiels en fietsen (Fase I). Het intramuraal zorgcomplex bestaat uit 40 psychogeriatrische eenheden (Fase II). Het zorgcomplex is in nauwe samenwerking met zorgverlener Libertas ontwikkeld. Altera en Libertas hebben een langjarige huurovereenkomst met elkaar afgesloten.

De eerste woningen van Fase I zijn in november 2021 opgeleverd. De levenssloopbestendige woningen zijn bedoeld voor senioren van 65 jaar of ouder, waarbij sprake is van een (lichte) extramurale zorgvraag. Alle woningen zijn verhuurd. De appartementen zijn aangesloten op het stadsverwarmingsnetwerk en op de daken van de gebouwen liggen zonnepanelen die zijn aangesloten ten dienste van de centrale voorzieningen. In het wooncomplex is een ruimte op de begane grond gerealiseerd die als uitvalsbasis dient voor de thuisverzorging van Libertas.

Erwin Wessels, CIO Altera: “ Met de feestelijke start bouw van de psychogeriatrische eenheden, in samenwerking met De Nijs, zijn we gestart met de eindfase van de bouw. Libertas zal dit complex langjarig gaan huren, wat een maatschappelijke bijdrage levert omdat ouderen met een intramurale zorgvraag hier terecht kunnen. Daarnaast bieden de woningen van het project de mogelijkheid aan ouderen om in een hoogwaardige en prettige omgeving, betaalbaar zelfstandig te wonen en indien nodig thuiszorg te ontvangen. Robijnhof sluit hierbij goed aan in onze woningportefeuille welke gericht is op betaalbaarheid voor alle doelgroepen. “

Project Robijnhof Fase II

Het project Robijnhof betreft de sloop van een oud zorg- en wooncentrum waar nieuwe woningen en zorgfuncties voor in de plaats komen. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met zorgverlener Libertas en wordt gebouwd door De Nijs. Naast de huurwoningen wordt er een intramuraal zorgcomplex met 40 psychogeriatrische eenheden gerealiseerd. Dit complex wordt gebouwd conform de eisen van Libertas die het complex langjarig zal gaan huren. Tevens worden er 15 grondgebonden woningen gerealiseerd ten behoeve van de particuliere verkoop.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl