Feestelijke ondertekening aannemingsovereenkomst voor Stepstone

Feestelijke ondertekening aannemingsovereenkomst voor Stepstone

Op 23 november 2021 tekenden Woonstichting Lieven de Key en bouwer VORM de aanneemovereenkomst voor het project Stepstone. De Zuidas krijgt er met de komst van deze woontoren 216 sociale huurappartementen bij voor jonge woonstarters. Hiermee krijgen starters de kans om de overspannen woningmarkt te betreden en levert De Key tevens een bijdrage aan de ambitie van de gemeente Amsterdam om jaarlijks 2.500 sociale huurwoningen te realiseren. De bouw start in het voorjaar van 2022 en VORM levert de woningen naar verwachting op in het eerste kwartaal van 2024.

Eerste stappen op de woningmarkt

De woontoren met 23 verdiepingen – in het financiële hart van Amsterdam – komt te staan op loopafstand van metro- en treinstation Zuid en op fietsafstand van de binnenstad. De woontoren wordt uitgerust met meerdere voorzieningen om het onderlinge contact tussen bewoners te faciliteren. De begane grond en 1e verdieping krijgt een gemeenschappelijke huiskamer die grenst aan de gemeentelijke binnentuin. De 23e verdieping wordt voorzien van een dakterras waar bewoners kunnen ontspannen en sporten.

Eigen ontwikkeling van passend en betaalbaar woningaanbod

LEVS architecten tekende voor het ontwerp. De slanke toren vormde een uitdaging voor de ontwikkeling tot een passend en betaalbaar woningaanbod. Dat is gelukt met een zeer efficiënte verkaveling op verdiepingen in combinatie met een ingetogen vormgeving van de gevel. Het gebouw is ontworpen met veel glas, balkons en verticaal groen langs de gevels. In de woontoren komt een stalling voor fietsen en scooters. De oppervlakten van de woningen variëren van 23m2 tot 52 m2 en de huren van €418 tot €752 (prijspeil huren 1-1-2021).

Kenniskwartier aan de Zuidas

Het project Stepstone komt te staan in het Kenniskwartier, het onderdeel van de Zuidas dat ligt ter hoogte van de VU. Een aantrekkelijke buurt voor jongeren door een mix van wonen, werken en voorzieningen. Begon Zuidas vooral als een kantorenlocatie voor toonaangevende bedrijven en nationale banken, inmiddels wil het gebied meer zijn dan dat: een complete, unieke wijk waar werken, wonen en leven samenkomen. Met de bouw van de 80 meter hoge woontoren voor jonge woonstarters in het sociale segment ontstaat hier een nog gevarieerder woningaanbod. De woonstarters zorgen voor meer levendigheid in de buurt en maken ook buiten de kantooruren gebruik van de voorzieningen. Op deze wijze draagt Lieven de Key bij aan de dynamiek van de stad.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl