Riva is derde woonproject op Wijnhaveneiland van Stebru

Riva is derde woonproject op Wijnhaveneiland van Stebru

Ontwikkelende bouwer Stebru heeft deze week een derde project op het Wijnhaveneiland in Rotterdam gepresenteerd; Riva. Een kleinschalige woontoren die bestaat uit residences, lofts en offices. Na up:town en OurDomain Rotterdam Blaak is Riva de derde woontoren die Stebru gaat bouwen in het centrum van Rotterdam.

Riva is elegant. Speels, levendig en luxe. Riva is een gebouw dat zich onderscheidt door haar architectuur en door de vriendelijke, verleidelijke lijnen. De ambitie van de wederopbouw is met respect vertaald naar een contemporain design dat ruimte biedt aan appartementen, lofts en offices.

Riva is voor de incrowd. Voor stadsmensen die zich niet laten leiden door grootschaligheid, maar die bewust kiezen voor kwaliteit in vorm en inhoud. Die kiezen voor intimiteit en rust. En die willen weten met wie zij hun voordeur delen. Riva telt daarom in de nieuwbouw slechts 56 chique appartementen en lofts met veel lichtinval en ruime buitenruimtes. En met zowel binnen als buiten aangename, gemeenschappelijke ruimtes.

Verrassend en dynamisch ontwerp

Het ontwerp, van MoederscheimMoonen Architects, is verrassend en dynamisch en neemt maximaal behoud van de bestaande gebouwen als vertrekpunt voor de verdere uitbreiding ervan.

Architect Erik Moederscheim: “Ons ontwerp gaat niet zozeer over de hoogste toren van de Wijnhaven maar meer om elegantie en klasse die het, samen met maximale transparantie en vloeiend vormgegeven buitenruimtes, tot een zeer bijzondere plek gaan maken om te wonen. Tussen de bestaande gebouwen en de nieuwbouw zit bovendien een bijzondere laag waar we een gemeenschappelijke ruimte ontworpen hebben in de vorm van een huiskamer en een daktuin. Dit wordt dé ontmoetingsplek van het gebouw.”

1.5/5 - (2 stemmen)

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl