Bouw 4 woontorens en 896 betaalbare woningen in Haagse Binckhorst van start

Bouw 4 woontorens en 896 betaalbare woningen in Haagse Binckhorst van start

De realisatie van vier woontorens in nieuwbouwproject Binck City Park aan de Binckhorstlaan in de gemeente Den Haag is officieel van start. De torens zijn samen goed voor 600 huurappartementen, 197 studentenwoningen en 99 starterswoningen. Op 2 februari 2023 werd het officiële startsein gegeven door de opdrachtgevers AXA IM Alts, Bouwinvest, Verenigd Beheer, Rockfield, studentenhuisvester DUWO, gemeente Den Haag en VORM.

Binck City Park – naar ontwerp van OZ architecten, VMX architects en Braaksma & Roos architecten – wordt een verticale stad. Na de realisatie bestaat het wooncomplex uit vier torens van respectievelijk 75 meter, 2 van 55 meter en een toren 43,5 meter hoog. Studenten, starters en middeninkomens wonen hier in een groene gezonde leefomgeving.

Wethouder van Asten: “Met Binck City Park verrijzen weer 896 huurwoningen in de Binckhorst. Veel woningen én veel groen met de grote daktuinen. De plek waar studenten en middeninkomens een heerlijk thuis gaan vinden. Een fijne, duurzame en moderne plek om te wonen, maar niet alleen voor mensen met een ruime portemonnee. Dat is de combinatie die we zoeken in Den Haag”.

Leefbaarheid in de stad, voor mens en dier

Binck City Park – onderdeel van de grootschalige gebiedsontwikkeling De Binckhorst – wordt een gebouw dat alles heeft. Het woongebouw kenmerkt zich als een natuurinclusief complex met een mixed-use functie. Hier komen wonen, werken, studeren en ontspanning samen. Voor iedereen is hier een plek. Van starters tot ouderen en van studenten tot young professionals. “Het wordt een buitengewoon leefbare, natuurinclusieve plek. Met dit project voegen we 896 betaalbare woningen toe aan de woningvoorraad in Den Haag. Dat niet alleen: hier is ook plek voor werken, studeren én ontspanning. De plek komt straks echt tot leven”, vertelt Sander van der Wolf, Adjunct-directeur ontwikkeling bij VORM.

Natuurinclusief mixed-use gebouw

Leefbaarheid staat centraal, voor mens en dier. Het woongebouw krijgt een natuurinclusief dakpark, met biodiverse beplanting en verblijven voor vogels en insecten, zoals bijen, vlinders en rupsen. De daken van Binck City Park worden bovendien uitgevoerd met waterretentiekratten ten behoeve van waterbuffering en -berging. Met het opgevangen regenwater wordt de daktuin bewaterd. Zo is Binck City Park voorbereid op weersextremen.

“Een fijne, duurzame en moderne plek om te wonen, maar niet alleen voor mensen met een ruime portemonnee. Dat is de combinatie die we zoeken in Den Haag”
– Wethouder Van Asten

Over de Binckhorst

Binck City Park verreist op het voormalig industrieterrein de Binckhorst, dat transformeert naar een verrassende, duurzame, innovatieve en sociaal gemixte stadswijk. Wereldwijd belegger AXA IM Alts investeerde namens haar klanten in 313 huurappartementen. Verenigd Beheer acquireerde 89 appartementen, Bouwinvest Residential Fund kocht 198 woningen in het project. Ook M&G Real Estate en Rockfield Real Estate acquireerde 296 woningen, waarvan 197 namens DUWO. Eindbelegger ‘De Smitsloo Groep’ is eigenaar van de 980 m2 ruimte op de begane grond, waarmee zij aanvullende voorzieningen gaan verzorgen voor de toekomstige bewoners.

Realisatie

VORM Bouw is verantwoordelijk voor de realisatie van de vier torens en parkeergarage. Naar verwachting worden de woningen in 2024 opgeleverd. Ronald Snoek, Directeur VORM Bouw is trots: “Hier bouwen kun je vergelijken met Champions League. Met vier torenkranen op 5.000 m2 Binckhorst terrein bouwen we in dertig maanden met vele vakmensen aan 80.000 m2 vloeroppervlak voor 896 betaalbare woningen.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl