bijBouwe biedt huizenkopers 100% online hypotheek

bijBouwe biedt huizenkopers 100% online hypotheek

Dynamic Credit lanceert vandaag bijBouwe: de eerste volledig online hypotheekverstrekker in Nederland. Consumenten kunnen via bijBouwe.nl direct online een hypotheek afsluiten. Dat is makkelijk en voordelig. bijBouwe geeft klanten snel duidelijkheid. Binnen 10 minuten weet je waar je aan toe bent, binnen 5 werkdagen kun je bij de notaris zitten.

Bouwe Kuik, oprichter van bijBouwe, zegt over het initiatief: “In een aantrekkende woningmarkt is het voor huizenkopers belangrijk duidelijkheid te hebben over de hypotheekruimte. Ons online platform is gebouwd vanuit het perspectief van de klant die snel duidelijkheid wil hebben over de hoogte van de hypotheek en de rente. Doordat de klant zelf aan de knoppen zit zijn de kosten lager.”

”In een hypotheekmarkt waar banken zich steeds meer terugtrekken, bieden wij klanten een online alternatief. De continuïteit is gewaarborgd door samenwerking met institutionele beleggers die rechtstreeks de financiering van de hypotheken verzorgen. We zetten met bijBouwe een nieuwe standaard in de markt.”

Online platform

bijBouwe koppelt de vraag van consumenten direct aan het aanbod van institutionele beleggers zoals (Nederlandse) pensioenfondsen. Het platform maakt het mogelijk een hypotheekaanvraag volledig online te doen. Klanten hebben de keuze dat zelf te doen, met behulp van een adviseur van bijBouwe of met een onafhankelijk adviseur. De goedkeuring van de hypotheek is volledig transparant. Informatie over de status van de hypotheek is altijd en overal online beschikbaar, voor de consument en voor de adviseur.

Direct zekerheid

bijBouwe biedt consumenten direct zekerheid over het hypotheekbedrag en de rente. Een aanvrager heeft binnen 10 minuten inzicht in het leenbedrag en de hoogte van de rente. Het geld en de bijbehorende rente worden dan direct gereserveerd. Een bindende offerte is de volgende werkdag beschikbaar. Het hele traject kan in vijf werkdagen worden afgerond.

Persoonlijk proces

bijBouwe biedt hypotheken aan van EUR 37.500 tot EUR 1 miljoen. bijBouwe ziet de hypotheek niet als een transactie, maar als het begin van een lange termijn relatie. In de dienstverlening ligt de nadruk op kwaliteit, maar de inzet van technologie maakt het traject directer en makkelijker, waardoor de kosten lager kunnen zijn. bijBouwe biedt daardoor lagere kosten voor het afsluiten van een hypotheek (vanaf € 595 in totaal) en scherpe rentetarieven.

Meer keuze

bijBouwe is voor de betrokken institutionele beleggers een nieuwe, efficiënte en aantrekkelijke route om direct te beleggen in Nederlandse woninghypotheken, die een stabiele lange termijn belegging vormen. Voor consumenten betekent de instroom van extra geld naar de markt meer concurrentie en meer keuze. bijBouwe streeft naar een marktaandeel in Nederland van 3 tot 5%.

Over Dynamic Credit

bijBouwe is een initiatief van Dynamic Credit, dat zich sinds 2003 bezighoudt met het analyseren van hypotheekportefeuilles en het bieden van inzicht in de onderliggende risico’s. Sinds begin 2014 beheert Dynamic Credit op basis van deze ervaring hypotheekportefeuilles voor institutionele partijen die rechtstreeks in de Nederlandse markt willen investeren. bijBouwe is opgericht door drie Nederlandse ondernemers: Bouwe Kuik, Tonko Gast en Daan Potjer, alledrie ervaren op een ander gebied binnen het domein van hypotheken.

Dynamic Credit heeft op dit moment mandaten van institutionele beleggers voor meer dan € 6 miljard voor beleggingen in Nederlandse hypotheken. Die worden onder een aantal labels op de markt gebracht, waaronder, naast bijBouwe, de Hypotrust Woon Bewust Hypotheek en de Hypotrust Elan Hypotheek.

5/5 - (2 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl